avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!
Am suspiciuni ca fostul sot nu plateste integral pensia alimentara,fiului meu,in cuantuam de 25% din venitul net.Ce pot sa fac in acest caz? Sa depun plangere penala pentru nerespectarea sentintei judecatoresti?
Deasemenea,amanta fostului sot de cateva luni,imi trimite ea prin mandat postal pensia alimentara copilului(doar de la posta),fiind scrisul acestei pe mandatul postal.
Ma deranjeaza implicarea acesteia in viata mea personala si a fiului meu,avand in vedere ca pe mine nu ma intereseaza cati bani ii trimite fostul ei sot copilului ei,nu vreau sa mi se cunoasca adresa.
Ce masuri legale pot sa iau impotriva ei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:43, 9 Iulie 2013
Daca aveti dovezi ca veniturile sunt mai mari decat cele la care este raportata pensia pe care v-o plateste, puteti apela la un executor pentru diferenta.

Deasemenea,amanta fostului sot de cateva luni,imi trimite ea prin mandat postal pensia alimentara copilului(doar de la posta),fiind scrisul acestei pe mandatul postal.

De unde stiti dv ca e scrisul ei si nu al functionarului de la posta? In fond care e problema? Sa luati masuri legale ca sa ce?
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns!
Stiu ca este scrisul ei pentru ca asa mi-a spus fostul sot,ca ea a fost la posta!
Problema e ca nu o priveste cati bani trimite fostul sot fiului sau,in sentinta scrie ca el este obligat sa trimita bani copilului nu altcineva.Eu nu ma bag in viata ei si nu vrea sa se amestece in viata mea!
Nu avea de munca in momentul in care s-a stabilit pensia, nu s-a aflat unde lucreaza ? Intreb pt ca poprirea se infiinteaza din oficiu de catre instanta.
Va puteti adresa unui executor pt a-i pune poprire direct pe salariu.
Nu aveti niciun motiv pt o plangere penala, iar plangerea penala farcata cu rea credinta, se poate intoarce impotriva dvs pt si tatal va poate face plangere pt denunt calomnios.
"Nerespectarea hotararii judecatoresti" se refera la altceva.
Hotararea se refara la cine e obligat, tatal are obligatia de plata, dar cine face oficiul de a trimite, poate fi oricine. Tatal poate mandata ( chiar si verbal) pe orice persoana sa va trimita banii. Chiar daca femeia nu ii facea acest serviciu, va dati seama ca oricum stia cati bani ii da copilului si unde stati, nu a aflat acum cand a completat formularul la posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu, fostul sot fiind rau platnic dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Sunt divortata de 15 ani si de atunci din doua in doua luni ii fac plangere la politie fostului sot pt abandon de familie. Sincer, m-am saturat sa ... (vezi toată discuția)
Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru neplata pensie alimentara ingrid_75 ingrid_75 sunt casatorita ,dar despartita in fapt de aproape 2 ani si prin instanta am castigat dreptul la pensie alimentara in valoare de 250lei si incredintare ... (vezi toată discuția)