avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac ca pensia alimentara sa intre direct ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu, fostul sot fiind rau platnic

Buna ziua. Sunt divortata de 15 ani si de atunci din doua in doua luni ii fac plangere la politie fostului sot pt abandon de familie. Sincer, m-am saturat sa fac drumurile acestea la politie, si nu este vorba ca fostul sot nu ar avea bani, este primar intr-o comuna din judet, pt el este o placere sa ma poarte pe drumuri. Am incercat cu ajutorul unui executor, la inceput mi-a spus ca se poate face infiintare a popririi ca apoi sa mi spuna ca nu se poate pune poprire pe niste sume in avans.( am aflat ulterior ca se cunosteau) Ceea ce vreau eu este sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez ca pensia alimentara sa -mi fie virata de Primaria unde lucreaza in cont?Copilul are nevoie de bani lunar, este licean si cheltuielile sunt mai mari. Este necesar sa-mi iau un avocat? Multumesc din suflet pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:54, 16 Iulie 2015
Trebuie sa i se retina pe statul de plata de la primarie si sa fie virati in contul pe care il indicati dumneavoastra. Ce sa intamplat dupa ce ati fost la politie? Ati primit raspuns scris? Mergeti la alt executor, doar nu e prieten cu toti! Nu o sa fie infiintare poprire. Este vorba de punere in executare a unei hotarari judecatoresti (cea in care instanta a stabilit ca dumneavoastra aveti grija de copil si ca fostul sot plateste o pensie alimentara). Primaria, implicit compartimentul salarizare din primarie o sa retina suma lunar si imediat o sa fie virata in contul dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
petronela_gav, utilizator
Multumesc pt raspuns. Deci ce trebuie sa fac concret, sa-mi iau un avocat? Cum pun in aplicare acea executare a hotararii judecatoresti?
Executarea unei hotarari judecatoresti o faceti doar apeland la un executor. Solicitati punerea in executare prin poprire lunara a sumei cuvenita cu titlu de pensie de intretinere, indicand si contul bancar in care sa se faca aceasta plata. Atat executorul, cat si angajatorul sunt obligati sa faca aceasta poprire.

Daca mai aveti sume de bani de recuperat din urma tot prin intermediul executorului o veti face.

Daca salariul tatalui a fost majorat de cand s-a pronuntat sentinta aveti deschisa calea unui nou dosar de majorare pensie.

Luati in calcul si a-l face putin de ras in cadrul comunitatii locale pe care o conduce, prin faptul ca nu intelege sa isi indeplineasca obligatiile legale de crestere si intretinere a unui minor.
Multumesc pt raspuns, voi cauta un nou executor . Mi au fost de mare ajutor sfatul dvs.
Depinde ce scrie in hotararea judecatoreasca..
- daca ati convenit la intelegere ca suma cuvenita cu titlu de pensie alimentara sa o primiti de la ex-sot cu mandat postal, Primaria nu are dreptul sa faca poprire si nici dvs. nu aveti cunostinta de realizarile ex-sotului si atunci @ gerberga spune:"Daca salariul tatalui a fost majorat de cand s-a pronuntat sentinta aveti deschisa calea unui nou dosar de majorare pensie."
O reclamatie la Politie il va aduce cu picioarele pe pamant. I se va pune in vedere respectarea hotararii instantei de judecata, va semna un angajament pe care nerespectandu-l, la prima abatere, va suporta rigorile legii- privarea de libertate.
- daca in hotarare este specificat procentul reprezentand titlul de pensie alimentara , ex-sotul a adus adeverinta de salarizare cu adresa Primariei al carui salariat este, Primaria a primit o copie a hotararii definitive, aceasta(Primaria), are obligatia sa va vireze cu mandat postal ( sau intr-un cont bancar comunicat de dvs), lunar, suma de bani, procentual din realizarile ex-lui. In acest caz, nu va mai fi nevoie de un nou dosar de majorare a pensiei.
Interesati-va daca hotararea instantei de judecata a ajuns( dar ma indoiesc ) si la Primarie.
Apelati la un executor. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita ugabi ugabi buna ziua. am o mare problema si cer ajutor de specialitate. sunt divortata si am un copil de 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara cum are el chef, la ... (vezi toată discuția)