avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neplatita

buna ziua. am o mare problema si cer ajutor de specialitate. sunt divortata si am un copil de 3 ani. fostul sot plateste pensia alimentara cum are el chef, la 2-6 luni.
i-am deschis doua dosare de executare silita pentru recuperarea creantelor. eu nu mai pot astepta cu lunile , deoarece am cheltuieli cu copilul. angajatorul fostului sot nu doreste sa-mi vireze pensia alimentara , pe motiv ca sentinta nu a fost trimisa de tribunal si mi-a recomandat sa ma duc la executorul judecatoresc si sa solicit o ,, validare de poprire pentru creantele viitoare ,, . executorul refuza intocmirea acestui document,pe motiv ca nu stie ce comision sa incaseze de la fostul sot pana cand copilul implineste 18 ani.
doresc sa ma duc in instanta. am sanse sa castig procesul? ma poate ajuta cineva cu un model de cerere? trebuie sa chem in judecata si angajatorul? cat costa taxa de timbru?va multumesc mult de tot
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
Liliana Gradinaru, Avocat
Nu mai scrieți cu majuscule!

Nu aveți ce cauta la instanta, după 3 luni de neplata făceți-i plângere penală la politie sau parchet. Cum e angajat și risca sa facă pușcărie, exista șanse mari sa facă un efort sa ajungă cu plata la zi.
Schimbati executorul judecatoresc cu unul care sa vrea sa infiinteze poprirea si apoi sa discutati si de recuperarea restantelor.

In paralel puteti face si plangere penala pt abandon de familie.
Nu inteleg, daca ati deschis doua dosare de executare, ce s-a intamplat cu ele?
Nu doresc sa -i fac plangere penala la Parchet. Ma gândesc ca-si va pierde locul de munca. Vreau doar sa recuperez lunar, de la angajator,la o data certa pensia alimentara
Pot schimba executorul?Am inteles ca cel care a preluat dosarul il duce pana la capat , adica pana când copilul implineste 18 ani

Fostul sot mi -a achitat sumele restante , executorul si-a incasat si dansul comisionul,iar dosarele s-au inchis.Probabil ca urmeaza cel de-al treilea dosar....nu stiu inca. Eu vreau sa -mi vireze angajatorul pensia, pentru ca fostul sot isi bate joc si de mine si de copil.

nu mai postati mesaje consecutive.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
gi-jane2, moderator
ugabi a scris:

Eu vreau sa -mi vireze angajatorul pensia, pentru ca fostul sot isi bate joc si de mine si de copil.

Angajatorul nu are dreptul legal să vă vireze pensia, legea nu-i permite decât dacă debitorul(tata copilului) dorește acest lucru și face cerere către angajator.
Dar prin executare silită cu ajutorul unui executor puteți obține și acest lucru, totul depinzând de executor nu de angajator.
Dacă puteți sau nu să schimbați executorul, cel mai bine e să întrebați un alt executor dacă poate prelua el cazul să-l continue, sau nu poate.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
ContSters379576, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu, fostul sot fiind rau platnic dana_1975 dana_1975 Buna ziua. Sunt divortata de 15 ani si de atunci din doua in doua luni ii fac plangere la politie fostului sot pt abandon de familie. Sincer, m-am saturat sa ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului de a plati pensia alimentara edmond11 edmond11 Bună ziua, În hotărârea judecătorească de majorare a pensiei alimentare nu se specifica niciun nume de angajator. Dacă la angajator a ajuns ... (vezi toată discuția)