avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie de intretinere

Buna ziua.As dori sa va intreb si eu ,daca fostul ,concubin nu a platit pensia alimentara pe lunile ,ianuarie si martie, iar pe luna aprilie ,a platit mai putin decat i-a fost stabilit prin sentinta judecatoreasca ,pot sa ii fac plangere penala ?Si ,unde m-ati sfatui sa ma duc ,la politie sau la PARCHET???VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: caraboian78 , utilizator 15:50, 22 Mai 2013
Daca neplata pensiei de intretinere se face de catre fostul dv concubin cu rea credinta ,puteti formula plangere prealabila pe care o puteti adresa fie la politie , fie la Parchet.
Multumesc frumos pt raspuns ,As dori daca se poate ,sa va mai deranjez cu o intrebare .Politistului caruia,m-am adresat in legatura cu aceasta plangere ,mi-a raspuns ca ,trebuie sa treaca 2 luni consecutiv ,ca plangerea sa aiba obiect???si referitor la raspunsul dvs . la intrebarea mea ,REAUA CREDINTA CUM O DEMONSTREZ ?
Reaua credinta inseamna cand tatal are posiblitatea sa plateasca pensie, dar nu vrea.nefiind bolnav sau impiedicat de un alt motiv obiectiv)
Infractiunea de abandon de familie este neplata cu rea-credinta,timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
va multumesc frumos pt.raspuns ,va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Venituri declarate eronat pt plata unei pensii alimentre mici ella2012 ella2012 buna, ca urmare a unei plangeri penale facuta la politie impotriva fostului sot pentru neplata pensie alimentare , acesta a dat declaratii eronate privind ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor miru-mir miru-mir doresc sa mentionez ca in data de 31 ian a,c am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care fostul meu concubin a fost obligat la plata sumei de 175 ron lunar ... (vezi toată discuția)