Buna ziua.As dori sa va intreb si eu ,daca fostul ,concubin nu a platit pensia alimentara pe lunile ,ianuarie si martie, iar pe luna aprilie ,a platit mai putin decat i-a fost stabilit prin sentinta judecatoreasca ,pot sa ii fac plangere penala ?Si ,unde m-ati sfatui sa ma duc ,la politie sau la PARCHET???VA MULTUMESC.
Daca neplata pensiei de intretinere se face de catre fostul dv concubin cu rea credinta ,puteti formula plangere prealabila pe care o puteti adresa fie la politie , fie la Parchet.
Multumesc frumos pt raspuns ,As dori daca se poate ,sa va mai deranjez cu o intrebare .Politistului caruia,m-am adresat in legatura cu aceasta plangere ,mi-a raspuns ca ,trebuie sa treaca 2 luni consecutiv ,ca plangerea sa aiba obiect???si referitor la raspunsul dvs . la intrebarea mea ,REAUA CREDINTA CUM O DEMONSTREZ ?
Reaua credinta inseamna cand tatal are posiblitatea sa plateasca pensie, dar nu vrea.nefiind bolnav sau impiedicat de un alt motiv obiectiv)
Infractiunea de abandon de familie este neplata cu rea-credinta,timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca.