Buna ziua ..as avea si eu 2 intrebari scurte pentru cei care au amabilitatea si cunostinte sa-mi raspunda:
1.tatal copilului meu nu a trmis pensie alimentara de cand am intentat proces.adika aproape 2 ani si ceva ..i-am trimis un email prin care sa ii amintesc acest lucru ca sa nu ii fac plangere penala..si mi-a zis ca el mi-a mai trimis bani si o sa-i scada si pe aia..ideea este ca el a trimis niste bani prin mandat postal online o data (el sustine de vreo 3)pe numele meu in orasul in care locuiesc dar nu reprezentau plata pensiei alimentara si o datorie pe care m-a rugat sa o platesc eu pentru el..ma rog ..ideea este cum poate el sa motiveze ca acei bani erau pt copil nespecificand nimik pe acel mandat ?
2. un email care contine injurii la adresa cuiva poate fi considerat ca proba in instanta ?
multumesc
Sa aduceti ca martor persoana careia i-ati inmanat datoria sotului , si care sa confirme ca banii respectivi reprezentau o datorie.
Un email injurios ar putea, in anumite conditii, sa constituie proba in instanta.
Din pacate acel martor este plecat si nu se mai stie nimik de el..i s-a pierdut urma definitiv...pe acel mandat postal esteobligatoriu sa se specifice ptr ce sunt banii ca sa poti deminstra acesr lucru sau este doar facultativ si la o proba contrarie fiecare poate sa minta cu privire la banii destinati?si pot sa-i mai fac plangere penala ptr abandon chiar daca el mi-a zis ca o sa-mi trimita niste bani dar nu pe toti?
Stiti cum este , cel care face o afirmatie in fata instantei , trebuie sa o dovedeasca. Partile adverse au posibiitatea sa vina cu contraprobe. Daca este singurul mod prin care puteati dovedi ca ati inmanat banii acelei persoane, iar persoana este plecata si de negasit, nu puteti demonstra nimic totusi.
Nimic nu va impiedica insa a depune plangerea pentru abandon de familie, cu menetiunea ca ,, In cazul savarsirii infractiunii de neplata, cu rea-credinta a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca, timp de doua luni consecutiv, conditia indepliniri obligatiilor in cursul judecatii este realizata daca, in recurs, inculpatul face dovada ca a platit pensia de intretinere datorata pana la data pronuntarii sentintei condamnatorii."
multumesc pentru rapsuns..unde ar fi mai bine sa fac aceasta plangere sa nu o lungesc?la politie sau la parchet ?eu nu mai pot demonstra dar el cum poate demonstra ca acei bani erau pt copil asta inca nu am inteles ...ar fi posibil ca mama mea care a citata si ca martor in procesul stabilirii pensiei alimentare si fiind persoana care si ea se ocupa de cresterea copilui sa poate sa intervina si ea ca martor ca acei bani nu erau destinati copilului?
Vazuta din exterior situatia: dumneavoastra sustineti ca ati primit bani de la tatal copilului si vreti ca el sa demonstreze ca banii erau pentru copil.
Pare destul de greu de crezut ca tatal copilului dv., constient de existenta hotararii de obligare la plata pensiei si de faptul ca nu va plateste pensie alimentara pentru copil, trimite totusi bani pe numele dv pentru a-i achita alte datorii; dv va conformati doleantelor acestuia.
Nu puteti aduce ca martor persoana careia i-ati dat acei bani si nici nu aveti inscrisuri pentru a dovedi plata pretinsei datorii, dar mama dv este dispusa sa depuna marturie ca tatal copilului v-a trimis bani, dar banii nu reprezentau pensia alimentara.
Se poate astfel interpreta ca tatal v-a trimis bani, dar i-ati folosit in cu totul alt scop decat intretinerea copilului.