avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!Numele meu este Koreh silvia Maria si as avea o intrebare si o rugaminte la dumneavoastra.Cu fosul concubin am o fetita de 1 an si 5 luni,in aprilie anul trecut s-a terminat procesul pentru pensie alimentara,pana in luna octombrie mi-a platt pensia alimentara,iar de atunci nu doreste sa o mai plateasca,spuneti-mi va rog cum as putea sa ii deschid proces pentru a-mi platii pensia si care sunt pasii si actele necesare.Mentionez ca dupa ce s-a terminat procesul pentru pensie alimentara,mi-a promis ca isi da demisia doar pentru a nu-mi mai platii pensia si s-a tinut de cuvant,din luna iunie.Lui nu-i convine faptul ca nu poate lua fetita la el si poate doar sa o vada sub supravegherea mea cate 2 ore in fiecare saptamana,asa a hotarat tribunalul.Pot cere in instanta daca el nu vrea sa ii plateasca fetei pensia,sa il cada din drepturile parintesti sau sa pot renunta la numele lui?Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: koreh silvia , utilizator 19:19, 11 Ianuarie 2011
ii puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti. faptul ca nu plateste pensia pt copil nu este un motiv intemeiat sa promovati o actiune in instanta pt decaderea din drepturile parintesti.
Nu puteti cere decaderea din drepturile parintesti,neexxistand motive cerute de lege in acest sens, in schimb puteti sa depuneti o plangere penala impotriva tatalui , pentru infractiunea de abandon de familie.
Puteti face si o plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie ;), prev. de art. 305 lit.c) C.pen. ("neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca").
Faceti plangere pentru abandon de familie, in infractiune, se integreaza si neplata pensiei de intretinere, decaderea nu-i o idee buna, scriati mai sus ca el vine sa isi vada fetita, asta inseamna ca tine la fetita, nu il indepartati de fetita, pentru ca nu se stie ce se intampla in viata, iar el i-ar putea fi sprijin la un moment dat.
Un tata este tata, iar acel copil vi l-ati dorit amandoi, si cu siguranta si fetitei ii place ca el vine in vizita.
fetita va creste mare, si va veni o vreme cand va adopta o oarecare distanta fata de dv, va va acuza pentru ca nu i-ati permis o relatie cu tatal.
Este mare lucru ca el vine si isi viziteaza fetita, nu incercati sa opriti acest lucru, printr-o decadere, doar pentru ca dv nu va mai doriti sa il vedeti.
Daca aveti acest copil se datoreaza pe jumatate si lui, nu credeti?
pentru binele fetitei pastrati o relatie de prietenie cu fostul sot, pentru ca si fetita sa nu aiba de suferit .
eu nu i-am interzis sa vina la fetita doar ca el ma santajeaza cu acest lucru,ca imi i-a fetita,ca ma omoara,etc....mentionez ca e o persoana violenta,a incercat sa ma omoar si pe mine si pe fetita,dar din pacate nu pot demonstra asta deoarece nu am martori eram singuri acasa,mi-a pus perna pe fata sa ma sufoce si pe fata a vrut sa o inece,dar asta cum v-am spus nu pot demonstra deoarece eram singuri :( de Revelion m-a amenintat ca m va impusca in cap daca nu ii dau fetita,si iar nu pot demonstra pentru ca mi-a spus-o verbal la telefon,MUTUMESC DE AJUTOR

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva unui tata denaturat madalina c madalina c Buna ziua, probabil vi se va parea greu de crezut problema cu care ma confrunt. Am un copil de 1 an si jumatate, si sunt insarcinata. Intre timp m-am ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua stefania25 stefania25 buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara ... (vezi toată discuția)