avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala impotriva unui tata denaturat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala impotriva unui tata denaturat

Buna ziua, probabil vi se va parea greu de crezut problema cu care ma confrunt.
Am un copil de 1 an si jumatate, si sunt insarcinata. Intre timp m-am despartit de tatal copiilor, intrucat comportamentul lui m-a determinat sa iau aceasta hotarare. Acum ma ameninta zilnic prin apeluri telefonice si sms-uri ca ma va distruge, ca va cere in instanta dreptul de a-si vizita copilul si se va folosi de acest drept pentru a-l viola si a-l supune perversiunilor sexuale. Aceste amenintari, inimaginabile pentru un om normal, ma sperie si imi provoaca o durere de nedescris, cu atat mai mult cu cat vin din partea omului care ii este tata acestui copil. Tin sa mentionez ca motivul pentru care face toate aceste amenintari este faptul ca este nevoit sa plateasca pensie alimentara copilului, iar eu nu am fost de acord sa renunt la ea. As vrea sa imi dati un sfat, sa imi spuneti cui sa ma adresez, daca are rost sa ma adresez politiei sau sa merg direct in instanta sa cer decaderea din drepturile parintesti. Mentionez ca individul are antecedente in sensul ca a mai facut 2 copii cu alte 2 femei, copii de viata carora am aflat cu timpul ca si-a batut joc. Pe mama unuia dintre copii a reusit s-o interneze intr-un spital de boli mintale si astfel i-a luat copilul pe care apoi l-a abandonat la parinti. In ceea ce priveste al doilea copil, si fata de acesta a avut un comportament deviant, acesta fiind si motivul rupturii relatiei dintre el si mama fetitei. A fost prins de aceasta masturbandu-se in camera cu fetita. Va spun sincer ca imi este teama de el, desi lui nu i-am aratat acest lucru pana acum pentru a nu-i da mai mult elan. Nu stiu de unde sa incep sa il inlatur pe acest om din viata noastra. Mentionez de asemenea ca personajul are o pozitie sociala buna, are studii superioare juridice si lucreaza intr-o institutie serioasa a statului. Deci aparent, este normal si probabil voi avea multe de infruntat, dar sunt hotarata sa nu-l las sa imi ameninte familia si sa faca vreun rau copiilor mei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158031 , utilizator 12:12, 7 Octombrie 2010
puteti sa-l actionati in judecata. daca strangeti suficiente probe si cu sprijinul autoritatii tutelare, il puteti decade din drepturi. pensie va datora in continuare.
daca nu are in momentul asta drept de vizita, puteti astepta sa-l ceara. pana atunci nu-l lasati sa se apropie de copil
Strangeti probe! Inregistrati convorbirile telefonice,pastrati sms-urile de amenintare si faceti o plangere la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Tatal fara drept de vizita IsabelleMarcovici IsabelleMarcovici Buna ziua, imi puteti spune va rog, un tata care nu are drept de vizita, isi poate vizita copilul la gradinita? Daca da, in ce conditii? Ce instrumente ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. INtrucat tatal ei si niciun membru al familiei ... (vezi toată discuția)