avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara si sa imi plateasca cheltuielile de judecata.si el nu mia dat niciun ban pana acum...intrebarea mea este.daca ma duc iar la tribunal il decade din drepturii care le are pentru baiat...adica vizita la domiciul meu...sau ce se intampla?

va multumes anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:47, 20 Ianuarie 2012
Nu îl vă decade din nici un drept. Dacă aveţi cunoştiinţă că realizează venituri, mergeţi cu hotărârea la poliţie şi depuneti plângere penală împotriva f.soţ pentru neplata pensiei de întreţinere art.305 cod penal. Cu privire la cheltuielile de judecată vă adresaţi unui executor judecătoresc.
Neplata pensiei de intretinere si a cheltuielilor de judecata nu sunt motive pentru decaderea din drepturilor parintesti.
Aveti posibilitatea sa formulati pentru neplata pensiei de intretinere plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.305 al. 1 lit c) c.pen.-abandonul de familie, sens in care puteti depune plangerea la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
De asemenea, va puteti adresa si unui executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei de intretinere restante cat si a cheltuielilor de judecata neachitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata lauranis lauranis Buna ziua, sunt divortata din anul 2004 pensia a fost calculata la aceea data 100 lei .Fetita mea are acum 8 ani.O perioada de timp lui i-au fost retinuti din ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)