avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara

Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:02, 15 Octombrie 2013
Ati vorbit cu el, stiti de ce nu plateste ?
Puteti sa-i faceti plangere penala sau sa va adresati unui executor judecatoresc in vederea executarii silite a veniturilor tatalui.
Ce pasi trebuie sa urmez pt a.l da in judecata pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare?
Nu aveti motiv sa formulati o noua actiune de chemare in judecata, pentru ca aveti deja un titlu ( o hotarare judecatoreasca) prin care a fost stabilita pensia de intretinere care trebuie platita de debitor.
Aveti la indemana 2 variante:
1.- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit.c) c.pen - abandonul de familie , sens care puteti depune plangerea la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie,
2.- sa puneti in executare hotararea prin care s-a stabilit pensia de intretinere, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)