avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara neplatita de 5 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara neplatita de 5 luni

buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. va multumesc si astept un raspuns de la dvs
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:10, 18 Aprilie 2013
Puteti formula o plangere penala impotriva sa,pentru abandon de familie,infractiune prevazuta de art.305.Cod Penal pentru neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de întretinere stabilite pe cale judecatoreasca.
Numai bine!
Aveti doua variante:
- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al.1 lit.c) c.pen., plangere care se depune la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si/sau
- punerea in executare silita a hotararii prin care s-a stabilit pensia in favoarea minorului, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Pensia alimentara consta in prestatii periodice, iar prescriptia acestora curge pentru fiecare in parte.
Puteti sa puneti hotararea judecatoreasca in executare pentru sumele restante din ultimii 3 ani.


Pana la astea, mai bine ii trimiteti o notificare in care ii dati un termen si-i aratati ca daca nu achita in acel termen veti recurge la cele doua variante de mai sus.
Poate plateste de buna-voie.
buna seara. am incercat sa am o discutie cu el dar nu s-a rezolvat nimic tot el este cel care replica scurt :" ce vrei sa fac nu am de unde"..............

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara debest70 debest70 ce se intampla daca nu platesti o luna pensie alimentara? noile reglementari 2011 [quot]:(( (vezi toată discuția)