avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa achite pensia alimentara.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:19, 8 Septembrie 2011
nu există din păcate o modalitate legală. există o infracțiune prevăzută de codul penal, pentru care trebuie să faceți plângere penală la poliție, dar ptr existența acestei infracțiuni ptr a fi pedepsită, trebuie să dovediți că are venituri și din rea credință nu plătește, deci dacă dovedește că nu are venituri va fi în zadar. sunt persoane care se sperie la gândul că vor fi cercetați penal și plătesc pensia. puteți încerca.
Aveti doua variante:
-plangere pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al. 1 lit.c ) c.pen.-abandonul de familie, situatie in care va fi necesar sa depuneti plangerea la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilta pensia de intretinere in favoarea minorelor, situatie in care va fi necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara alexandra12617 alexandra12617 fostul sot nu mia mai dat pensia de 2 luni ce as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)