avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

fostul sot nu mia mai dat pensia de 2 luni
ce as putea sa fac?
Puteti formula plangere penala la sectia de politie, pentru abandon de familie (art. 305 alin. 1, lit. (c) cod penal).
Dar, daca nu are venituri si dovedeste ca nu a achitat pensia nu din rea-credinta, ci din probleme financiare, este cam greu de pedepsit sau de executat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Aveti posibilitatea:
1.- sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit. b ) c.pen.-abandonul de familie - sens in care este necesar sa depuneti plangerea la parchetul care i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie,
2.-sa puneti in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
este plecat in strainatate si lucreaza acolo......inainte imi trimitea pensia lunar dar acum de 2 luni nu mai vrea
daca dovedeste ca nu lucreaza inseamna ca nu voi mai primi niciodata pensia
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Nu el dovedeste ca nu lucreaza ci organul de ancheta nu ii poate proba realizarea de venituri si, in consecinta, reaua credinta.
Ce intelegeti dumneavoastra prin rea credinta????Ca eu nu mai inteleg nimic...Daca el realizeaza venituri(nedeclarate),are bani de plimbari si distractii,ursuleti de plus si inele de logodna,laptop nou,telefon de ultima generatie...dar nu-si permite sa plateasca pensia de intretinere copiilor.In plus iti mai spune ca o sa-i iei praful de pe toba si tu si toata politia ta(nu asta a fost exprimarea,dar sunt pe un forum,ii respect pe utilizatorii acestui forum si nu cred ca ar face cinste unei doamne sa citeze exact ce a spus stimabilul domn)...Cred ca asta face dovada unei bune credinte...
Asa cum am mai spus...vai de lumea in care traim...
Dar nu putem da vina pe institutii...poate pe mama natura ca nu mai are grija de selectia aia naturala ;)

Alte discuții în legătură

Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Nu am mai primit pensia alimentara de 1 an de zile! baby_inna baby_inna Buna ziua! Am 17 ani si in urma divortului dintre parintii mei am ramas in grija mamei,tatal meu imi platea pensie alimentara in fiecare luna prin posta,dar de ... (vezi toată discuția)