avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara

Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit legal(cu acte).Lucreaza la negru in strainatate dar refuza sa plateasca pensie alimentara ,am fost si la Politie am depus plangere si respectivii spun ca legea 305 ali 1 lit c nu se aplica in cazul in care nu realizeaza nici un venit .Va rog sa ma ajutati !Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 21 Aprilie 2010
articolul de lege privind abandonul de familie se refera la neplata cu rea credinta a pensiei timp de doua luni consecutive.
intrucat omul nu are venituri, nu se intrunesc conditiile pt a fi rea credinta
din pacate lacunele legii se rasfrang asupra copiilor, dar intrebarea mea este daca nu cumva puteti face dovada cu martori ca obtine venituri lucrand in strainatate la negru, eventual o persoana care chiar stie unde lucreaza.
Deschideti actiune impotriva parintilor tatalui.... care...banuiesc locuiesc in Romania!Chiar daca nu are venit tot trebuie sa plateasca cineva....au fost destule spete,cand bunicii au platit pensia intretinere minor,in locul tatalui.
E buna solutia domnului consilier...
Pe de alta parte nu ati avut sprijin juridic in plangerea aia, pentru ca daca instanta de judecata stabileste o pensie stabilita la minimul pe economie in lipsa veniturilor intretinatorului, inseamna ca acesta e obligat sa o plateasca si daca nu are un loc de munca.
Astfel, reaua credinta nu exista daca: omul nu are loc de munca dar incearca sa isi gaseasca si faca dovede ca nu a gasit... Nu daca sta si se uita pe geam si nu incearca sa faca demersurti sa-si intretina copilul.
Dar asa e greu de sustinut de justitiabil singur iar politia are prea multe plangeri ca sa se ocupe serios de toate, asa incat mai dau si NUPuri nefondate...
Faceti plangere impotriva solutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie ... ralu_2008 ralu_2008 spuneti-mi, va rog, reaua credinta in cazul unui abandon de familie se intruneste numai daca cel obligat la plata sumei cu titlu de intretinere obtine venituri ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alexandra12617 alexandra12617 fostul sot nu mia mai dat pensia de 2 luni ce as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)