avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgenta-neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgenta-neplata pensie

buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in italia traieste cu un italian are si un copil de 3 luni nu are bani sa plateasca ce sar putea intampla face puscarie multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:57, 4 Ianuarie 2012
Daca 3 luni consecutiv nu plateste pensia de intretinere stabilita prin hotararea judecatoreasca, se poate depune plangere impotriva acesteia pentru abandon de familie.

abandonul de familie este infractiune si se pedepseste cu inchisoare sau amenda
pai si daca nu are da plateasca face puscarie cu un copil de 3 luni
Tatal minorilor poate sa formuleze plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.305 -abandonul de familie pentru neplata cu rea-credinta timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca-art.305 al.1 lit. c) c.pen.
Sa promoveze actiune de reducere a pensiei de intretinere avand in vedere ca nu mai realizeaza venituri si mai are un copil minor in intretinere, iar actiunea va trebui sustinuta de probe.
Mama trebuie sa se gandeasca ca asa cum copilul pe care il are in intretinere are nevoie de o sustinere materiala, asa si ceilalti copii din tara au dreptul la plata pensiei de intretinere conform hotararii judecatoresti.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Emilia87 a scris:

pai si daca nu are da plateasca face puscarie cu un copil de 3 luni


chiar daca nu are loc de munca este obligata sa plateasca pt 2 copii 33la suta din suma din romania de salariu minim deci 247.5 lei lunar. dar tb sa faca si o cerere in instanta de micsorare pt a arata ca nu mai are venituri si sa se dea o noua hotarare altfel va plati si din urma atat cat era hotararea anterioara.
lucrulile aceastea le stiam da cum sa plateasca daca nu are sa se duca sa fure sa duce in puscarie cand a avut a platit vreau un raspuns ecxact face puscarie da sau nu. e e un an ca nu plateste va multumesc

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara irinaiza irinaiza buna .ma numesc irina si as avea si eu o intrebare .fostul meu sot de cetatenie turca cu domiciuliul stabil in bucuresti nu mia mai platit pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Abandon familial Vivian Ingrid Vivian Ingrid As dori sa stiu cand anume poate fi cineva reclamat pentru abandon familial si care sunt conditiile declararii acestuia? (vezi toată discuția)
Abandon de familie ... ralu_2008 ralu_2008 spuneti-mi, va rog, reaua credinta in cazul unui abandon de familie se intruneste numai daca cel obligat la plata sumei cu titlu de intretinere obtine venituri ... (vezi toată discuția)