buna .ma numesc irina si as avea si eu o intrebare .fostul meu sot de cetatenie turca cu domiciuliul stabil in bucuresti nu mia mai platit pensie alimentara de 1 an de zile,tin sa precizez ca el este administratorul unei firme cu profit foate bun.daca stie cineva ce am de facut va rog sa ma ajutati.
Pentru cine s-a stabilit sa plateasca pensie pt dvs sau pt copil ?
Nu are importanta ca e casatorit, are o obligatie de indeplinit. Daca n-o indeplineste din rea-credinta, raspund epenal
Art. 305
Abandonul de familie Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Daca nu ii puteti dovedi veniturile, da, 25% raportat la venitul minim pe economie.
Ce suma s-a stabilit sa plateasca in hotararea ce-o aveti ? Deocamdata pe aia o aveti de recuperat pe un an de zile
Abandon de familie
ovidana
Daca sotia a plecat in strainatate si a parasit atat sotul cat si pe cei doi copii minor,intrerupand orice legatura cu acestia, poate fi data in judecata pt ... (vezi toată discuția)