avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa procedez sa primesc pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa procedez sa primesc pensia alimentara?

sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de incredintare a copilului mie ca ea trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara 25% din venitul minim pe economie...ea nu mia platit nimic de cand am terminat divortul,cum pot face sa o oblig sa-mi plateasca pensia alimentara? trebuie sa recurg din nou la tribunal?
Cel mai recent răspuns: danutlucian13 , utilizator 20:54, 25 Aprilie 2011
Pentru neplata cu rea intentie a pensiei de intretinere 2 luni consecutiv,poate fi angajata raspunderea penala. Solutia este plangere penala adresata parchetului de la domiciliului dvs.
Aveti doua variante:
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului, sens in care va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc,
-plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al.1 lit.c) c.pen, plangere pe care se depune depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
deci pot apela la politie prezentand hotararea judecatoreasca de la divort in care o obliga pe ea la pensie alimentara?...deci nu mai trebuie sa o dau din nou in judecata pt neplata pensiei alimentare stabilite de judecator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neonorata Bettie Bettie In urma divortului mi s-a incredintat copilul, urmand ca fosta sotie sa plateasca pensie. Totusi, nu a platit nimic iar banii acestia mi-ar fi de un real folos ... (vezi toată discuția)