sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de incredintare a copilului mie ca ea trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara 25% din venitul minim pe economie...ea nu mia platit nimic de cand am terminat divortul,cum pot face sa o oblig sa-mi plateasca pensia alimentara? trebuie sa recurg din nou la tribunal?
Pentru neplata cu rea intentie a pensiei de intretinere 2 luni consecutiv,poate fi angajata raspunderea penala. Solutia este plangere penala adresata parchetului de la domiciliului dvs.
Aveti doua variante:
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului, sens in care va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc,
-plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al.1 lit.c) c.pen, plangere pe care se depune depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
deci pot apela la politie prezentand hotararea judecatoreasca de la divort in care o obliga pe ea la pensie alimentara?...deci nu mai trebuie sa o dau din nou in judecata pt neplata pensiei alimentare stabilite de judecator?