avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neplatita din 2010
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neplatita din 2010

buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil din 2010 luna august el fiind plecat din tara unde trebuie sa merg pentru a solicita plata si daca e posibil sa plateasca si din urma .
Am auzit ca ar fi posibil sa plateasca si din urma .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 14 Aprilie 2013
Depuneti o plangere la politie pentru abandon de familie si nerespectarea hotararii judecatoresti, daca pensia de intretinere datorata minorului a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca.
si plangerea la politie pot sa o depun la sectia unde locuiesc sau trebuie la judecatorie .
da am hotarare judecatoreasca pentru angrijirea minorului .
Plangerea respectiva o depuneti la parchet.
Aveti doua variante:
- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al.1 lit.c) c.pen., plangere care se depune la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si/sau
- punerea in executare silita a hotararii prin care s-a stabilit pensia in favoarea minorului, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Lucreaza in afara tarii sau ce stiti de el ?
Are bunuri in Romania ?
Mergeti la executor intai, pt fiecare rata neplatita, curge un termen de prescriptie de 3 ani.

Va puteti adresa instantei pt recalcularea pensiei de intretinere, daca suma ce s-a stabilit in urma cu niste ani e prea mica raportat la nevoile copilului.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)