buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil din 2010 luna august el fiind plecat din tara unde trebuie sa merg pentru a solicita plata si daca e posibil sa plateasca si din urma .
Am auzit ca ar fi posibil sa plateasca si din urma .
Va multumesc
Depuneti o plangere la politie pentru abandon de familie si nerespectarea hotararii judecatoresti, daca pensia de intretinere datorata minorului a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca.
si plangerea la politie pot sa o depun la sectia unde locuiesc sau trebuie la judecatorie .
da am hotarare judecatoreasca pentru angrijirea minorului .
Aveti doua variante:
- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al.1 lit.c) c.pen., plangere care se depune la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si/sau
- punerea in executare silita a hotararii prin care s-a stabilit pensia in favoarea minorului, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Lucreaza in afara tarii sau ce stiti de el ?
Are bunuri in Romania ?
Mergeti la executor intai, pt fiecare rata neplatita, curge un termen de prescriptie de 3 ani.
Va puteti adresa instantei pt recalcularea pensiei de intretinere, daca suma ce s-a stabilit in urma cu niste ani e prea mica raportat la nevoile copilului.