avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

ce se intampla daca nu platesti o luna pensie alimentara? noile reglementari 2011
:((
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:44, 30 Ianuarie 2011
Ce fel de noi reglementari?
Daca nu platiti doua luni puteti fi acuzat de abandon de familie, art 305 cod penal.
Daca nu platiti o luna, puteti plati luna urmatoare din urma, oricum nu vi se intampla nimic.Si in luna in care nu puteti plati toata pensia de intretinere, puteti plati jumatate.
Nu exista reglementari noi-2011 in privinta pensiei de intretinere.
Daca nu se achita 2 luni consecutiv pensia de intretinere, atunci mama minorului sau minorul daca are peste 18 ani, poate formula plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prev. de art.305 al.1 lit.c) c.pen.
In schimb daca se plateste o luna da si una nu si tot asa... mai mult timp, pentru sumele restante parintele obligat la plata pensiei de intretinere poate fi executat silit- pe venit, imobil sau cont dupa caz.
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)