Buna ziua, sunt divortata din anul 2004 pensia a fost calculata la aceea data 100 lei .Fetita mea are acum 8 ani.O perioada de timp lui i-au fost retinuti din salariu pana in anul 2006,de atunci nu a mai platit nimic pana in data de azi 27.01.2011.
VA ROG SA-MI SPUNE-TI CE AM DE FACUT PENTRU RECUPERA PENSIA DIN URMA.
VA MULTUMESC .
In baza art 305 cod penal adresati-va cu o sesizare parchetului . In situatia in care sunteti aveti toate sansele pentru decaderea tatalui din drepturile parintesti.
Mai puteti recupera pensia de intretinere doar pe ultimii 3 ani, pentru restul sumelor intervenind termenul de prescriptie.
Astfel, puteti proceda la executarea silita a hotararii prin care tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere, prin intermediul unui executor judecatoresc sau puteti merge pe varianta penala, respectiv formularea unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii prev de art.305 al. 1 lit c) c.pen.
Neplata pensiei de intretinere nu este un motiv de decadere a tatalui din drepurile parintesti.
Buna ziua
stefania25
buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara ... (vezi toată discuția)