avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate santo2001

Activitate santo2001

Răspuns la discuția Demisie - perioada preaviz
In concluzie pot invoca :
4. Demisia fara preaviz este posibila numai in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.)
?,
sau se considera drept termen cele 20 zile lucratoare specificate in Codul muncii,
sau ce alta sugestie ati avea?

Precizez ca as dori sa stau cat mai putin in preaviz datorita "persecutiilor" pe care le intrevad!
Răspuns la discuția Demisie - perioada preaviz
In cazul de fata cele 30 de zile calendaristice stipulate in contract pot cu usurinta (in anumite cazuri) depasi cele 20 de zile lucratoare fapt care contravine codului muncii:
4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
In cazul asta..............................??!?!
Buna ziua,
Desi s-a mai discutat pe tema duratei preavizului am sa adresez intrebarea un pic altfel avand o situatie mai "diferita".
Sunt angajat din 2005, in cim semnat la timpul respectiv este trecut: "perioada de prezviz in cazul demisiei este de 30 zile calendarisice, conform Legii nr. 53/2003-Codul Muncii sau caontactului colectiv de munca"
Conform legii 53/2003 : "Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere."
Functia de incadrare : Tehnician service (nu este functie de conducere).
Intre timp au fost cateva aditionale privind salarizarea si o clauza de fidelitate(confidentialitate), dar nimic privind perioada de prezviz.
Intrebare este in cat timp pot pleca cu preaviz, sau daca pot pleca fara preaviz, fiind sigur ca este exclusa varianta de acord al partilor.