avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate mire17

Activitate mire17

Buna seara si La multi ani!
Anul acesta sora mea va divorta. Cazul ei este, zic eu, unul mai special. Ea este mama a doi copii minori (9 si 3 ani). Sotul ei i-a parasit si este acum intr-o relatie cu o buna colega de birou cu care are un copil, care ca si varsta este nascut intre cei doi copii ai surorii mele (4 ani). Ani buni de zile cumnatul meu a dus o viata dubla.
De circa doi ani si jumatate el aparasit domiciliul locuind intr-un oras din apropiere impreuna cu concubina si copilul lor. In tot acest timp a achitat cheltuielile legate de apartament, dar fata de copii a avut o atitudine distanta, indiferenta. Copiilor nu le-a mai dat nici un sprijin, de nici o natura.
Apartamentul in care locuieste sora mea cu cei doi copii este pe numele amandorura, dar este girat pentru un credit pentru o masina pe care o foloseste doar el.
In familia noastra nu au existat astfel de situatii.
As dori sa ma sfatuiti in legatura cu aspecte de care sora mea ar trebui sa tina seama sau la care sa se astepte (impartirea bunurilor, pensia alimentara a copiilor, etc.).
Multumesc anticipat!

În anul 2012 am girat-o pe X pentru obtinerea unui împrumut în valoare de 68.000 pentru achiziţionarea unui apartament în zona gării din oraş.
În timpul întocmirii actelor mi-a spus că împrumutul îi este înlesnit de către CAR, în calitate de angajată la această unitate, fiindu-i acordat pe o perioadă de 10 ani, cu o dobândă de 10%. Deasemenea, mi-a spus că va avea o rată lunară în jur de 880 lei, pe care o poate achita fără probleme, arătându-mi adeverinţa de venit, pe care era trecut un venit net lunar de 4900 lei şi pe care ulterior a anexat-o dosarului întocmit pentru acordarea împrumutului.
În perioada mai-iunie 2013 X , director economoic la CAR şi-a înaintat demisia din funcţia pe care o avea, fiind acuzată de fals în acte, de însuşirea unor împrumuturi pe numele anumitor persoane, etc., paguba ridicându-se la suma de aproximativ 10 miliarde lei vechi.
În urma problemelor ivite, în data de 14 iunie 2013 m-am prezentat la CAR, pentru a mă interesa de situaţia apărută. Am solicitat o audienţă la d-na Director, care mi-a prezentat situaţia la zi a returnării împrumutului de către X şi pentru care am girat.
În urma discuţiilor purtate cu d-na Directoare am aflat că în timp de un an de la acordarea împrumutului X a achitat doar suma de 100 lei din valoarea împrumutului, iar adeverinţa cu venitul net şi-a scris-o singură şi valoarea venitul net trecut în adeverinţă (4900 lei) este falsă, neexistând astfel de venituri nete la nivelul unităţii.
Deasemenea, tot acum am aflat că acest împrumut în valoare de 68.000 lei i-a fost acordat având doar de 3 giranţi, cu venituri nete modeste, ceea ce nu mi s-a părut normal.
Consider că am fost înşelată de către X prin prezentarea unei adeverinţe salariale cu un venit net nereal, făcâdu-mă astfel să cred poate plăti ratele împrumutului şi deasemenea cred conducerea CAR a procedat greşit acordându-i X împrumutul în baza unei adeverinţe de venit cu un venit net nereal şi girat doar de trei persoane cu venituri salariale/pensii modeste.
Mentionez ca X nu a cumparat imobilul pentru care a solicitat imprumutul, si-a dat demisia din functia de director economic pe care o avea la CAR si si-a facut un autodenunt la politie.
Intrebarea mea este: ce pot face in aceasta situatie? La ce sa ma astept?
Va multumesc.