avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate LUCAT

Activitate LUCAT

Răspuns la discuția Dare in plata
Multumesc pentru raspuns. Totusi, de ce trebuie si acordul celuilalt imprumutat si unde anume este prevazuta aceasta obligatie?
In art 6 paragraf 3 din lege se precizeaza ca acordul consumatorului principal este necesar doar cand darea in plata se face de catre codebitori sau giranti.
In speta avem 2 imprumutati, respectiv 2 consumatori. Cei doi sunt la acelasi nivel.
Conform OG 21/1992, consumatorul este cel care utilizeaza creditul, nu codebitorul. Chiar si in conventia de credit, imprumutatul este definit ca persoana beneficiara a creditului, iar codebitorul ca fiind persoana care se obliga catre banca in solidar cu imprumutatul.
Am facut trimitere la paragraful 3, pt ca un notar a facut aceasta afirmatie, adica in conformitate cu paragraful 3 este necesar si acordul celuilalt imprumutat.
Situatia de fata nu este prevazuta de lege.
Care ar fi solutia?
Unul din imprumutati refuza atat sa plateasca jumatate din rata creditului si refuza si darea in plata, intrucat doreste sa locuiasca cat mai mult si fara nici o cheltuiala in imobilul ipotecat.
Sunt convins ca banca va face contestatie pt lipsa acordului celuilalt imprumutat, dar care ar fi baza legala de care s-ar prevala?

In opinia mea, conform paragrafului 4, codebitorul si garantul, vor putea introduce actiune in regres impotriva debitorului principal numai dupa stingerea integrala a datoriei "in conformitate cu dispozitiile prezentei legi".
Ori dispozitiile prezentei legi asigura stingerea datoriei DOAR PRIN DARE IN PLATA,
Stingerea datoriei prin executarea silita nu se realizeaza "in conformitate cu dispozitiile prezentei legi".
Discuție Dare in plata
Buna ziua. Va rog cu un raspuns la urmatoarea speta: credit bancar cu doi imprumutati, garantat cu o locuinta ai carei coproprietari sunt doar cei doi imprumutati.
Intrebare: Pentru darea in plata a locuintei este nevoie si de acordul celui de-al doilea imprumutat/coproprietar, sau este suficienta notificarea facuta doar de un imprumutat/coproprietar?
Al doilea imprumutat si coproprietar al imobilului ipotecat se opune darii in plata!
Art 6 pct. 4 din legea darii in plata face trimitere la actiunea in regres impotriva debitorului principal.
Multumesc.
Prevederile acestei legi se aplică în cadrul unităţilor administrativ-teritoriale la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale sau judeţene, precum şi la instituţiile şi serviciile publice aflate sub autoritatea sau subordinea acestora.
Eu doresc sa aflu care sunt conditiile legale in cazul unei autoritati publice centrale, minister sau structura din cadrul unui minister.
Multumesc
Buna ziua.
As vrea sa aflu daca pentru a fi manager de proiect fonduri europene nerambursabile in cadrul unei autoritati publice centrale, minister sau structura din cadrul unui minister, este necesara si obligatorie detinerea unei calificari/acreditari prealabile.
Multumesc.
Multumesc
Eu nu pun in discutie onorariul executorului. Doar cota parte din poprire care a fost primita de executor si trebuia virata de acesta bancii creditoare (cota parte lunara din creditul nerambursat). Aceasta suma (parte din credit) nu a fost virata bancii creditoare de catre executor desi a fost virata lunar in contul sau de catre banca unde primesc salariul. Pot fi obligat sa platesc din nou aceasta suma doar pentru ca executorul nu si-a indeplinit atributiile (si-a insusit banii)?
Nu inteleg. Deci eu trebuie sa platesc creditul de doua ori pentru ca executorul nu a virat suma catre banca creditoare?
Sa inteleg ca este problema bancii creditoare sa recupereze de la executor suma care mi-a fost poprita mie si virata in contul acestuia? Multumesc, o sa fac contestatie la executare daca va fi cazul.
Dar de ce sa -l actionez eu in instanta? Executorul a fost desemnat de instanta sau ales de banca creditoare (nu stiu exacrt). Suma poprita de la mine a fost virata in contul acestui executor. El a incalcat o obligatie de serviciu. A primit si comision pentru indeplinirea aceastei atributii de serviciu. Banca creditoare nu a urmarit daca sumele din debitul meu au fost virate lunar de catre executor.
Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de executare silita. Executorul a pus poprire la banca la care primesc salariul. Suma poprita a fost virata in contul executorului. EXECUTORUL NU A VIRAT BANII CATRE BANCA CREDITOARE DE MAI MULTE LUNI. Banca creditoare evita sa-mi dea informatii referitoare la nevirarea sumelor de catre executor si intentioneaza sa faca un nou dosar de executare silita cu alt executor.
INTREBARI:
- Pot sa fiu obligat sa platesc iar sumele deja poprite, virate executorului si nevirate de acesta bancii creditoare?
- Ce demersuri trebuie sa fac si catre cine pentru remedierea acestei probleme si pentru a ma pune la adapost de un eventual abuz al bancii creditoare?
Multumesc