Buna ziua!
Numele meu este Dumitru Ghia,cetatean roman,am 63 de ani sunt pensionar,locuiesc in Germania.
In perioada 2000 - 2001,casatorit fiind,sotia a primit donatie un teren,in exclusivitate al ei,pe care,cu toate aprobarile necesare am inceput constructia unei case.
Stadiul de constructie s-a oprit la nivelul demisolului si parterului peste care s-a turnat placa.
In anul 2007, s-a produs divortul intre noi,si constructia a ramas neterminata.
Acum mi se cere sa renunt la drepturile de proprietate in favoarea ei pentru a desavarsi unilateral constructia dar nu mi se propune o restituire a investitiei facute .
Pentru aceasta constructie si socrul meu a avut o participatie cu materiale de constructie (nisip,balast,caramida artizanala,energie electrica,manopera) participatie care a fost compensata in totalitate de mine prin sume de bani,produse si servicii,inclusiv dreptul de folosinta al demisolului ca depozit pentru produsele alimentare produse in gospodaria proprie.De acest drept se foloseste si acum fara plata unei chirii.Potrivit acordurilor verbale,sotia mea si socrul meu,in compensatie,trebuiau sa se ingrijeasca de mentirea calitativa a constructiei.
Toata investitia a fost finantata de mine.
Definirea clara a problemei ar fi : existand acordul meu de renuntare la partea mea cum obtin partea care mi se cuvine din investitia facuta?