avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate dodod

Activitate dodod

Răspuns la discuția Beneficiez de somaj?
Multumesc frumos pentru raspuns
Răspuns la discuția Beneficiez de somaj?
Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.

3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

4. Art.34(1), lit.b) inseamna:
- cat esti somer sa nu ai alte venituri;
- daca ai, totusi, alte venituri, acestea pot fi realizate numai din activitati autorizate potrivit legii si care trebuie sa fie mai mici de 500 lei lunar.

5. - Un CIM incheiat chiar si cu timp partial si un salariu cat de mic va duce la suspendarea sau incetarea platii indemnizatiei de somaj.
- Din textul de lege de mai sus reiese ca puteti obtine venituri pana in 500 lei lunar dar numai din activitatile de PFA, I.I. sau I.F.
legea specifica 500 lei
intrebarea mea este 500 brut sau net
si pot sa-l trec si pe sot la contractul de inchiriere?
Buna ziua
Pe 06.08.2014 am primit decizia de concediere cu art 76 alin 1 lit a
Precizez ca sunt casatorita (sotul lucreaza) si am 2 copii
Inainte de casatorie am cumparat un apartament si acel apartament figureaza pe numele meu de domnisoara
Acest apartament este inchiriat si beneficiez de o chirie de 1.250 lei/ luna,
Platesc impozit la finante si la sanatate
Contractul de inchiriere este pe nunele meu
In acest caz pot beneficia de ajutor de somaj. Am lucrat din oct 1997
Buna ziua,
Unde ma pot adresa si eu si cum sa procedez in cazul meu
Am ramas fara servici dar nu pot beneficia de somaj
Am un vernit suplimentar din inchirierea unui imobil
Venitul realizat din inchiriere este 1250 lei / luna, venit pentru care platesc impozit si din acest an si sanatatea.
As dori sa fac in asa fel incat sa nu imi afecteze la pensie, sa am continuitate.
Decizia de somaj a fost primita pe 05.08.2014, la ITM figurez cu incetarea contractului de munca din 06.08.2014.
Va multumesc.