V-am intrebat daca se poate sa-mi dea acea dovada- (incetarea calitatii de asigurat), pe baza legala- (in baza carei legi), cu intreruperea temporara a activitatii, nu cu desfacerea contractului de munca.
Multumesc!
Buna seara!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.
Dupa 1 an si 6 luni de concediu medical sunt nevoit sa-mi intrerup contractul de munca pe perioada nedeterminata, pt a primi pensie pt. incapacitate temporara de munca. Am primit o adeverinta de la locul de munca dar la casa de pensii mi-a cerut si dovada incetarii calitatii de asigurat; ce lege exista care sa fie trecuta de angajator pe acea dovada pt. a nu mi se desface contractul de munca ci doar sa fac o intrerupere cauzata de un tratament pe care il urmez.
Va multumesc!
As vrea sa fiu succinta si sa-mi raspundeti daca stiti:
In legatura cu raspunsul d-voastra la intrebarea 2,
1. trebuie neaparat sa-si bage actele pt pensie pt ca altfel nu este asigurat?
2. poate fi trecut la firma in concediu fara plata si in acelasi timp sa fie in pensie pt incapacitate temporara de munca?
Nu stim care este cea mai buna varianta pt a nu-si pierde locul de munca.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns insa nu am primit raspunsul la intrebarea daca sotul meu poate primi de la comisie prelungirea concediului medical pana la 2 ani, poate stie cineva.
Alta intrebare este daca pe perioada concediului fara plata a unui angajat frma face plati pentru asigurari in acest timp sau firma nu este afectata financiar daca un angajat este in concediu fara plata.
Va multumesc!
Sotul meu doreste sa-si reia activitatea dar acest lucru nu este posibil pt ca mai are un tratament de urmat; concediul medical se poate prelungi pana la 2 ani la bolile grave sau maximul concediului medical este de 1 an si 6 luni.
Multumesc.
In afara de comisie are varianta sa mearga la lucru o perioada in cazul in care la lucru e posibil si apoi sa continue sa primeasca concediu medical pt perioada cat va mai sta internat poate o luna sau doua?
Multumesc pt promptitudine,
Noi sintem din Timisoara.
Comisia de evaluare a capacitatii de munca este tot acolo unde i s-a prelungit concediul medical cu inca 6 luni (3 luni prima data si alte 3 luni a doua oara)?
Adica merge la aceeasi doctorita?
Multumesc!
Buna ziua!
Sotul meu este in concediu medical din februarie 2012.
August 2013 este ultima luna de concediu medical ce va fi acordata de comisie.
Ce variante are in continuare, avand in vedere ca tratamentul pt care este in concediu medical mai dureaza cateva luni.
Va multumesc!