avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate gabi120

Activitate gabi120

Acelasi lucru l-a patit si tatal meu; a platit o suma mai mare, dar firma nu vrea sa faca un angajament de plata pentru restul banilor, si ii cer din nou mai multi bani in loc de o rata. Si lui i-au tot spus de nu stiu cate ori ca il executa silit, dar astea sunt doar amenintari; nu il vor da in judecata pentru ca plateste ceva. Din ce sfaturi am primit si eu, singura solutie e un avocat; banca spune ca recuperarile negociaza, recuperarile nu vor sa negocieze, impun sume pe care nu le pot plati, deci...
Nu au cum sa te puna sa platesti toata suma pentru o zi intarziere. In cazul tatalui meu ,el a platit luni la rand dupa data scadenta si l-au pus sa platesca intarzieri.
Mie asa mi-au cerut, au promis reesalonare dupa ce platesc o suma mai mare-lucru ce nu s-a intamplat. Cred ca depinde si ce firma de recuperari este; am auzit de alte cazuri in care oamenii platesc rata lunara stabilita cu ei. Oricum, mai bine va interesati ce suma aveti de inapoiat pentru ca pun si intarzieri de plata destul de mari.
Răspuns la discuția Abuz firma recuperari- ajutor!
Tocmai am platit intarzierea de 900 lei pt 160 zile de "neplata"(a platit si in acest timp dar dupa data scadenta si era un cerc vicios)
Chiar astazi i s-a spus ca ii mai raman de plata 2400 de lei-singura problema e ca nu vor sa accepte rate.oricum vom plati in jur de 150 pe luna pana in scadenta ca sa nu mai puna intarzieri. sunt niste escroci care au vazut ca a platit aia 900 si s-au gandit ca o sa scoata toti banii deodata.
A mers de mai multe ori la banca, consultantul de acolo i-a spus mereu ca trebuie sa discute strict cu recuperarile pentru ca banca nu mai are nicio treaba(i-a spus doar ca acel card e blocat, i-a dat un numar la centrul bancii unde a cerut un angajament de plata-persoana de acolo nu prea a stiut ce sa ii spuna, i-a inregistrat o cerere la care "ii va raspunde in 30 de zile"-inca nu au trecut)
Nu prea a stiut sa il foloseasca, nu m-a intrebat pe mine si s-a trezit cu recuperatorii pe cap, dar nu e rauvoitor, vrea sa plateasca datoria, doar ca cei care il suna pur si simplu nu vor sa ajunga la niciun acord, nici macar acum dupa ce a platit integral intarzierea de 900 lei. A reusit sa afle de la ei doar ca mai are de plata 2400 lei. Totusi cand spui "reesalonare" nu cred ca inseamna transe de 1000 de lei..L-a mintit ca il va ajuta dupa ce plateste 900, dar au vazut ca s-a speriat si s-au gandit ca pot scoate toti banii de la el.
Update: am platit intarzierea de 900 lei, au ramas 2.400 din credit pt care in prealabil ni se promisese o REESALONARE; dupa efectuarea platii, recuperatoarea ne-a zis ca pana vineri sa platim 500 de lei, apoi 1000, apoi restul. cum se poate asa ceva??nu vor sa schimbe nici data scadenta, mintind ca nu da voie banca(banca a spus ca recuperarile negociaza si daca am platit si intarzierea e bine pt ca recup. nu pot pune dobanda;a zis si angajatul de la banca sa ii zicem de 100 de lei, ca nu le dam mai mult).
Noi vom plati 100 sau 150 lunar pana pe 16-data scadenta- ca sa nu mai puna intarziere,poate doar o penalitate mai mica pt ca nu platim mai mult. Ea a vazut ca scoate banii de la noi si profita de situatie, deci nu va dori sa facem un acord. Credeti ca e in regula daca fac asa?
Penalitatile le vom plati maine integral; sper ca dupa aceea vor dori sa negocieze. am mai intrebat in stanga si in dreapta si am gasit pe cineva cu o datorie de 7.000 lei(dublu fata de mine) si i s-a acceptat o rata lunara de 230 lei. cred ca depinde in ce toane o gaseste pe aia de la recuperari.
Din ce am mai citit eu, ar fi posibila o reesalonare pe o perioada mai lunga si schimbarea datei scadente. Pentru acordul acesta de plata al unei rate lunare, teoretic nu ar trebui sa existe o intelegere scrisa?
Oricum sper sa nu mai fie absurzi sa ceara o suma exorbitanta cum au facut la inceput(i-au zis sa plateasca 1000 de lei in 3 rate, apoi au lasat-o la 500). Totusi 3000 de lei nu e o suma exagerata, dar daca nu vor accepta o rata de 100 de lei, voi merge la protectia consumatorului.
Multumesc pt raspunsuri.
Pana la urma am facut rost de cei 900 de lei sa platim dobanda(intarzierile cum zic ei);tatal meu a insistat sa i se spuna daca dupa aceea ii vor accepta o rata mai mica pt restul creditului(3000lei), dar duduia aia insista ca mai intai platiti si dupa aceea va ajut, va facem o reesalonare. mie imi e teama ca dupa ce plateste dobanda il vor obliga la o rata de vreo 300-400 lei, iar el nu poate plati decat 100 lunar. presupun ca intentia lor e ca el sa intarzie ca sa ii puna din nou dobanda si sa o tina la nesfarsit. plus ca neobrazata i-a spus "Da' ce, dintr-o pensie de 1200 lei nu aveti sa platiti 500 pe luna?"..in conditiile in care trebuie sa ma intretina la facultate si cheltuielile zilnice sunt mari. Daca nu vor sa accepte 100 lunar, pot face o reclamatie undeva, aratand ca are si un copil in intretinere? pana la urma nu e rauvoitor, vrea sa plateasca. Protectia Consumatorului e in masura pt asa ceva? daca merg la ei cu chitanta pt 900 si cu toata povestea

Partea proasta e ca tipele de la recuperari mint intruna, i-au zis sa mearga la banca sa vada daca i s-a inchis dosarul ca sa il duca spre juridic si de fapt pe plicul de la ei scrie ca daca nu platiti "Vom recomanda creditorului sa va actioneze in instanta"(adica bancii din ce inteleg eu, dar recuperatorul decide daca il da spre executare). Vorbeste cu ea si ii spune ca a gasit bani, ea zice bine va vom redeschide si cardul si dupa ce a sunat iar la jumatate de ora i-a spus ca a venit scadenta de la banca. alea 48 de ore termen de plata a intarzierii s-au transformat in mai multe, lasandu-l sa plateasca marti pe 25. Mari mincinosi si escroci, merg doar pe intimidare.
el plateste la banca cei 100 de lei,inainte a platit 30-40 de lei(facuse un card de cumparaturi) dar dobanda tot creste...a intrebat daca s-a mai scazut ceva si din cei 3000 de lei si i se tot spune ca ei nu au informatii despre dosar, sa se imprumute la vecini ca sa plateasca toata dobanda. si presupun ca ea va creste daca nu o achita integral. daca se aduna suma cardului si dobanda, se poate sa ii puna poprire pe pensie?
Buna seara, am si eu o mare problema, daca ma poate ajuta cineva pt un raspuns: tatal meu, pensionar, a facut un credit la banca de 3.000 de lei si nu a putut sa mai plateasca.au inceput sa il sune recuperarile, e o bataie de joc; are de platit la ei o dobanda de 900 de lei, le-a spus ca poate plati 100 de lei lunar(ceea ce face de 2luni), vrea sa faca un angajament si ei au spus ca nu se poate, trebuie sa plateasca toti cei 900 de lei, altfel il executa silit, sa se imprumute si sa le plateasca. exista o anumita suma pt care ei te dau in judecata? au dreptul sa refuze ca el sa plateasca 100 de lei lunar? A sunat si la banca si la recuperari si il trimit de colo colo spunandu-i ca nu pot sa ii dea informatii despre dosar. Cunosc o persoana careia i s-a acceptat de catre o alta firma de recuperari sa plateasca 50 de lei lunar. Multumesc anticipat.