Va multumesc pentru sfaturi ,am rezolvat la notar ,am ridicat clauza de uzufruct.Deranjant este ca a pus_o pe sotia mea sa ma sune si cand am ajuns la militista a mai citit inca o data actul si a exclamat"sunteti egali cu 0 ca aveti uzufruct,aruncand actele pe jos" este militista dupa comportament de ce nu a spus de la inceput,de ce m_ a lasat pe mine sa fac buletinul fara parintii mei ,a aplicat legea dupa ureche ca pe timpul lui ceasca plus ca m-am invoit si de la servici ca sa ma duc la militista .pot sa ma duc sa fac buletinul inainte de cele 10 zile pana iese intabularea,sa nu ma mai intoarca militista?
parinti trebuie sa vina de la tara si ii pun pe drumuri mereu plus ca eu am servici si copil mic!sotia a fost astazi cu ei si tata nu a avut buletinul la el decat o copie si militista ia intors iara.ca nu are chef ia asa si vrea buletinul in original desi la mine nu a cerut nimic nici macar parintele ca a fost alta si a mers fara ,in tara asta toate se fac dupa cum rea una sau alta asa ca vreau sa termin
Cat ma costa sa modific actul sau sa renunte parintii la uzufruct
Nu este vorba de avere cand aveam 17 ani(m-am angajat la 17 ani ca sa intrtin familia) tatal meu a ramas fara servici in acea perioada aveam de platit ratele la apartament impreuna cu mama am crescut si tinut in scoala cele 2 surori si am platit ratele la apartament ,ultimii 2 ani am platit singur,surorile s-au maritat, parinti plecand la casa ,dupa achitarea apartamentului parinti au zis sa il treaca pe numele meu ca eu am platit si am facut acest act de vanzare cumparare ,doar mama a insistat sa treaca uzufructul de frica sa nu il vand sau sa fac vreo prostie, tata a refuzat spunand ca este treaba mea eu am platit fac ce vreau ,notarul a zis sa trecem uzufruc ca este mai bine asa ca nu este nici o problema nu ma incurca cu nimic doar ca nu pot sa vand , nu a zis ca nu sunt proprietar pana la moartea parintilor ca nu accceptam ,in fine este bine ca se poate sa fac ruperea de uzufruct si sa termin ,daca eu nu plateam ratele se alegea praful de tot si il lua statul sau ......,(nu sunt probleme de fabilie surorile mele nu au pretentii si nici parinti sigur o sa ne intelegem sa facem intrerupere de uzufruct,clauza a fost pusa doar pentru mine,un fel de protectie in fata valului de tinerete)
Va multumesc pentru raspuns!
Daca fac intrerupere de uzufruct trebuie sa refac actul de proprietete sau ramane acesta la cre se adauga actul de incetare uzufruct?
multumesc!
pot merge la notar sa intrerup uzufructul cu parintii mei de comun acor sau trebuie sa refac actul de vanzare cumparare ?
mai exact ce trebuie sa fac sa termin odata cu aceasta clauza de uzufruct,mentionez ca parintii mei nu au pus nici o clauza in contract,au introdus uzufructul doar de frica ca fiind foarte tanar la acea data o sa il vand sau o sa il pun gaj pe undeva.
Multumesc anticipat
am si eu o problema cu aceasta clauza de uzufruct ,am cumparat apartamentul in urma cu ceva ani de la parintii mei,am fost sa schimb buletinul si militista de la birou a zis ca trebuie sa vina unul din parinti sa semneze ca este de acord sa locuiesc in apartament ca eu sunt egal cu zero si nu am nici un drept desi sunt proprietar si locuiesc in acel apartament de 30 ani ,mai nou si sotia mea a trecut prin acelas tratament desi la schimbarea buletinului nu a intampinat aceasta problema ,ce pot sa fac sa o contracarez pe militista ca m-am certat rau cu aceasta .X-(