Prin instituirea clauzei de uzufruct viager se procedează la dezmembrarea dreptului de proprietate, astfel la cumpărător trecând, de la data încheierii actului, doar nuda proprietate, posesia şi folosinţa rămânând vânzătorului sau unui terţ, până la stingerea uzufuctului.
Nu veti putea intra în folosinţa apartamentului decât după data decesului uzufructuarului. Dacă uzufructul a fost constituit în favoarea ambilor soţi care au vândut un apartament, în caz de deces al unuia dintre soţi celălalt păstrează uzufructul pentru întreg imobilul.
In cazul dvs. nu aveti ce face decat sa luati unul din parinti sa vina sa semneze pt. acord.
av.M.Hornea
multumesc!
pot merge la notar sa intrerup uzufructul cu parintii mei de comun acor sau trebuie sa refac actul de vanzare cumparare ?
mai exact ce trebuie sa fac sa termin odata cu aceasta clauza de uzufruct,mentionez ca parintii mei nu au pus nici o clauza in contract,au introdus uzufructul doar de frica ca fiind foarte tanar la acea data o sa il vand sau o sa il pun gaj pe undeva.
Multumesc anticipat
Militista are legea de partea ei iar in acest caz are perfecta dreptate.:fight: Dvs. puteti merge cu parintii la notar pentru ca dansii sa declare ca renunta la uzul fruct si ca va lasa pe dvs. cu intraga avere. Altfel de fiecare data aveti nevoie de acordul de primire in spatiu din partea parintilor, atat pentru dvs. cat si pentru sotie, copii si alte rude care doresc sa intre in spatiul dvs. de locuit.
Nu este vorba de avere cand aveam 17 ani(m-am angajat la 17 ani ca sa intrtin familia) tatal meu a ramas fara servici in acea perioada aveam de platit ratele la apartament impreuna cu mama am crescut si tinut in scoala cele 2 surori si am platit ratele la apartament ,ultimii 2 ani am platit singur,surorile s-au maritat, parinti plecand la casa ,dupa achitarea apartamentului parinti au zis sa il treaca pe numele meu ca eu am platit si am facut acest act de vanzare cumparare ,doar mama a insistat sa treaca uzufructul de frica sa nu il vand sau sa fac vreo prostie, tata a refuzat spunand ca este treaba mea eu am platit fac ce vreau ,notarul a zis sa trecem uzufruc ca este mai bine asa ca nu este nici o problema nu ma incurca cu nimic doar ca nu pot sa vand , nu a zis ca nu sunt proprietar pana la moartea parintilor ca nu accceptam ,in fine este bine ca se poate sa fac ruperea de uzufruct si sa termin ,daca eu nu plateam ratele se alegea praful de tot si il lua statul sau ......,(nu sunt probleme de fabilie surorile mele nu au pretentii si nici parinti sigur o sa ne intelegem sa facem intrerupere de uzufruct,clauza a fost pusa doar pentru mine,un fel de protectie in fata valului de tinerete)
Va multumesc pentru raspuns!
Daca fac intrerupere de uzufruct trebuie sa refac actul de proprietete sau ramane acesta la cre se adauga actul de incetare uzufruct?
Dar cu ce va incurca ca trebuie sa vina un parinte sa dea declaratie ca e de acord sa va ia in spatiu ?
Dvs sunteti proprietar, nu parintii, e drept ca parintii au drept de folosinta.