avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare:dreptul la domiciliu?Contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare:dreptul la domiciliu?Contract vanzare-cumparare

Buna ziua, am cumparat casa de la parintii mei si am facut un contract de vanzare-cumparare la notar fara nicio clauza. Parintii mei mai locuiesc inca in casa mea cumparata de la ei si au in buletin aceasta adresa ca domiciliu, asta insemna ca, daca unul dintre ei face scandal si eu chem politia dansi mi-au spus ca: are pe buletin aceasta adresa si ca trebuie sa-l las inauntru.

Este adevarat?Ce pot sa fac sa nu mai aiba dreptul asupra acestui domiciliu din moment ce mi-au vandut casa?

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 17:37, 5 Mai 2012
Daca prin contractul de vanzare-cumparare nu si-au rezervat dreptul de uzufruct sau abitatie, legal, ei nu mai au nici un drept asupra proprietatii respective. Puteti promova o actiune in evacuare in instanta pe motiv ca acum sunteti dvs. proprietar si pentru ca ei refuza sa paraseasca imobilul, nu puteti beneficia de toate cele trei atribute ale dreptului de proprietate: uzuus, fructus si abuzus. Asta din punct de vedere legal.Din punct de vedere uman: stiut fiind ca in cazul in care parintii vand propriilor copii, vanzarea e fictiva, in majoritatea cazurilor copii neplatind nimic pentru imobilul pe care il primesc in proprietate prin actul de vanzare-cumparare, cat de grav poate fi comportamentul parintelui care a suferit sa achizitioneze respectivul imobil pentru a-l scoate in strada din propria casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)