avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUNT SAU NU COPROPIETAR AL APARTAMENTULUI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUNT SAU NU COPROPIETAR AL APARTAMENTULUI

IN 1993 am platit in rate apartamentul parintilor mei ratele sau oprit din salariul meu timp de 2 ani eu fiind angajata la vremea aceea la intrprinderea ELECTROAPARATAJ pe cntrc figureaza parinti mei si eu pe cntct sunt trecuta ca girant platitor ratele se plateau ptr sc ORIZONT SA cand sa dat dreptul de cumparare de la stat catre chiriasi ,parintii mei au decedat si mai am 3 surori care acum cer dreptul la casa stiind totusi ca eu la vremea accea am platit ratele dar in urma deceselor ambiilor parinti trb sa deschid succesiunea ,iar ele vor sa vand sa impart cu ele casa ,daca ma puteti ajuta cu o sugestie sau o solutie sa ma invatati ce pot face ptr a pastra casa ptr ca eu nu vreau sa o vand ,si stiind ca totusi eu am platit la vremea aceea 145.000 cum era atunci ele au venit cu ideea sami dea contravaloarea de bani de atunci adica cei 145 de mii si mie nu imi conviine ca eu cu valoarea de atunci de bani nu pot cump nimic in yiua de azi ele afirmand ca nu le intereseaza pe ele eu atat am platit atat sa primesc va rog daca ma puteti ajuta sa ma invatati ce trb sa fac va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:09, 10 Septembrie 2011
la d-voastra se dezbate succesiunea in instanta,unde trebuie sa scadeti procentual ce ati achitat d-voastra si sa impartiti ce au platit parintii d-voastra
consultati un avocat
succes
parintii mei nu au platit nimic iar eu am mers la notar ptr succesiune crezand ca ele sunt de acord sa imi cedeze mie dar nu a fost asa si acum nu stiu daca sa mai merg la notar sau nu si ce sai spun sa semneze si dupa aceea sa le chem in instanta sau merg direct in instanta si sa scot din arhiva si documentele prin care mi sau oprit ratele din salariu si sa duc in instanta toate documentele de plata ? FARA sa mai semneze ele la notar ? nu am inteles va rog sa imi mai explicati odata ,multumesc
Parintii sunt proprietarii apartamentului, acestia figurand drept cumparatori in contractul de vanzare-cumparare.
Dvs. aveti un drept de creanta, care va fi inclus in pasivul succesiunii. Dreptul de creanta este egal cu valoarea actualizata a ratelor pe care le-ati platit, dar care nu ajung la valoarea de piata a apartamentului.
Nu mi se pare moral din partea surorilor dvs. sa nu renunte la succesiune in favoarea dvs., in conditiile in care cunosc ca cel care a platit in realitate pretul subteti dvs.
Din pacate pentru dvs., nu aveti cum sa le obligati sa o faca.
Nu vreau sa le oblig si nici sa ma cert cu ele mai ales acum ca am ramas orfane si ne avem doar pe noi eu vreau doar intelegere ,nu stiu ce inseamna contravaloarea creantelor ,nu vreau sa se ajunga nici in instanta vreau doar sa stiu ce drepturi am eu fata de ele care totusi am platit la vremea aceea si ca ele sant nerecunoscatore acum asta este eu vreau sa fiu pregatita daca totusi ele vor sa vanda ,eu nu pot ramane in strada si nu vreau sa vand ,poate sa le despagubesc daca se poate fara sa vand ,nu stiu cine hotareste valoarea casei si cum se imparte ,si cum se tine seama ca eu am achitat ? TOTUSI trb sa ajungem la notar ma scuzati dar nu am inteles ,mai puteti odata pe intelesul meu sami explicati merg sau nu la notar ? merg sau nu direct in instanta ? multumesc
am mai mult drept decat ele am sanse mai mari sa nu vand daca eu totusi am platit este adevarat ca ei erau proprietari pe cntrc dar eu am fost cea cu bani .

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu proprietar? (succesiune) luanaclaudia luanaclaudia Contractul casei este pe numele parintilor mei care intre timp au decedat amandoi nu am facut succesiunea dupa ei ,eu mai am inca 4 surori cu mine 5 intre timp ... (vezi toată discuția)
Successiune, iesirea din indiviziune si vanzare? IsaBraila IsaBraila Suntem trei surori am mostenit toate trei casa parinteasca dupa moartea parintilor nostri .Sora mijlocie pe o parte din curte a ridicat fundatia unei case de ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot tutela dreptul la mostenire? Deea 25 Deea 25 Buna ziua,suntem 3 surori si un apartament in comun.Ambiti parinti au decedat m\'ama acum 17 ani IAR tata anul trecut 2016.Nu reusim sa gasim un acord si inca ... (vezi toată discuția)