avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum IMI pot tutela dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum IMI pot tutela dreptul la mostenire?

Buna ziua,suntem 3 surori si un apartament in comun.Ambiti parinti au decedat m'ama acum 17 ani IAR tata anul trecut 2016.Nu reusim sa gasim un acord si inca nu am facut dezbaterea mostenirii. Una din surori nu vrea sa contribuisca la plata taxelor pt apartament pot face ceva so oblig? E adevarat ca daca nu plateste ISI Pierde dreptul la apartament ? Pot face dezbaterea mostenirii si vanzarea apartamentului si fara EA?? Pot so chem prin tribunal sa facem dezbaterea si vanzarea apartamentului? Ma pot tutela in vreun fel? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Deea 25 , utilizator 15:21, 21 Martie 2017
In cazul in care nu reusiti dezbaterea succesiunii si partajul la notar singura varianta este prin intermediul instantei.Nu este reala povestea auzita de dvs cum ca sora isi pierde dreptul pt neplata taxelor/impozitelor etc.Nu stiu la ce va referiti cu tutela folositi termenul in mod eronat,poate explicati ce anume doriti.
Tutela in sensul daca EA nu plateste nimic IAR eu si cealalta sora platim toate taxele sora care nu participa la plata taxelor are acelasi drept ca noi la dezbaterea mostenirii?? Daca nu platim toate taxele statul ne poate lua apartamentul vazand ca e parinti nostri lai cumparat ..fiind proprietari 100%? Multumesc
Am o alta intrebare.Daca eu o chem in instanta pt a face dezbaterea mostenirii si EA nu se prezinta ce se intampla? Valoreaza ca si cum EA ar accepta sa FIE facut dezbaterea mostenirii in Lipsa ei ? Sau daca nu se prezinta in tribunal nu se poate face nimic? Va multumesc anticipat.
Doamna, sunt doar niste amarate de taxe notariale ... nu-s asa de mari ... nu stiu cine si de ce tot arunca chestia asta ca pe un bau-bau, cum ca taxele notariale sunt un zid chinezesc de netrecut ...
Platiti cele 2 surori si pentru cea de-a treia si cadeti de-acord cu ea sa va restituie partea dumneaei la vanzarea apartamentului. Nu e asa de greu. Nu inteleg de ce atata incrancenare si de ce simtiti nevoia sa va aparati ca nu va ataca nimeni.
Parintii au lasat tuturor copiilor, nu doar celor care platesc taxele de mostenire la notar. Poate sora nu poate sau poate isi imagineaza ca sunt foarte mari ... La un apartament de 50.000 E, taxele sunt undeva la 2.000 Lei ... Merita tiganeala?

In realitate inteleg ca de fapt vreti sa va folositi de orice mijloc sa o indepartati de la mostenire. Foarte urat.

Linistiti-va, nu va ia nimeni nimic desi sincer, nici nu ati produs nimic. Nici impozitele la stat nu sunt atat de mari, se pot plati in decurs de un an de zile ...
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
ATI inteles gresit!! Eu vreau sa platesc tot si dupa ce se vinde casa sa-mi dea ce am cheluit dar EA nu vrea ..nu pt ca vrem so indepartam Atentie cum intelegeti!!!! Decat sa pierdem casa prefer sa se vanda decat so ia statul si fiecare ISI ia ce i se cucine!

Alte discuții în legătură

Contract de cumparare cu girant florentina meruta florentina meruta buna ziua ,sunt girant platitor in contractul de cumparare al apartamentului parintilor in 1993 cand sau dat spre vanzare ,pe contract apar parintii mei eu ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd In situatia in care unul din parinti este decedat de 4luni si nu doresc sa fac succesiune (nu ma simt inca in stare)exista probleme legate de acest aspect,la ... (vezi toată discuția)
Succesiune credit ipotecar RazvanStanica RazvanStanica O zi buna tuturor celor ce citesc acest mesaj. Sora mea a decedat acum 10 zile si am impresia ca ne gasim intr-o situatie destul de complicata, asa ca as ... (vezi toată discuția)