buna ziua ,sunt girant platitor in contractul de cumparare al apartamentului parintilor in 1993 cand sau dat spre vanzare ,pe contract apar parintii mei eu doar apar cu ratele si suma pe care trebuia sa o achit lunar in rate ,am achitat tot ca mi-se oprea prin statul de plata ,acum ei au decedat ,si surorile mele au zis ca vrea si ele partea lor prin succesiune si au spus ca nu le inereseaza ca eu am platit ,si nu am stiut cum sa procedez ,ca nici succesiunea nu am facut-o ,.au vre-o sansa sa imi ia apartamentul ,si cum sa fac succesiunea ca ele au spus ca dak le dau bani vin la notar ,eu am refuzat sa le dau bani .
Cand au decedat parintii? s-a dezbatut succesiunea vreunuia dintre ei?
Ar trebui sa mergeti la un notar (oricare) sa déclarati ca acceptati. succesiunea / succesiunile. Dezbaterea acestora se poate face evident la notariat, dar cel mai probabil in cazul dvs se va face in instanta, avand in vedere ca nu exista buna intelegere a partilor. Acolo puteti cere si recunosterea platilor facute si deducerea/rambursarea acestora (cel putin in parte) din valoarea mostenirii inainte ca aceasta sa fie atribuita intre mostenitori. Evident surorile nu vor putea fi indepartate de la mostenirea parintilor lor. Oricum nu pentru neparticiparea la plata ratelor. Doar daca nu a existat si un alt contract intre dvs si parinti privind acel apartament.