avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUNT SAU NU PROPRIETAR? (succesiune)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUNT SAU NU PROPRIETAR? (succesiune)

Contractul casei este pe numele parintilor mei care intre timp au decedat amandoi nu am facut succesiunea dupa ei ,eu mai am inca 4 surori cu mine 5 intre timp sora cea mare a decedat si ea ,eu in anul 1993 am platit ratele la casa timp de 2 ani dar parinti nu au facut act de vanzare cumparare pe numele meu si acum la succesiune surorile mele ma pun sa-o vand sa le dau partea lor stiind totusi ca eu am achitato la vremea aceea ,daca ma puteti ajuta cu un sfat ,cineva a zis ca nu sant valabile chitantele cu care dovedesc ca am achitat atunci ,altcineva spune ca valoarea de atunci nu este reala si ca la tribunal se face pe suma de atunci cu inflatia aferenta aniilor trecuti si ca nu imi da dreptate instanta iar ca bani eu am dat 145.000 iar valoarea de acum ar veni undeva in jur de 60 milioane si ca trb sa cad la intelegere cu ei ca altfel chitantele atat valoreaza acum
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 19:10, 26 Septembrie 2011
dacă titlul de proprietate este pe numele părinților ei sunt proprietari. faptul că dv-stră ați achitat ratele apartamentului nu schimbă proprietarul din acte. ceea ce ar trebui să vă intereseze ar fi dezbaterea succesorală. angajați un bun avocat și porniți la drum. dacă dv-stră ați locuit în casă și surorile dv-stră nu au făcut nici un act de acceptare a moșteniri de pe urma părinților ați putea invoca prescripția dreptului de oprțiune succesorală a acestora și să încercați să dovețiți că sunteți acceptant al întregii mase succesorale. faptul că părinții v-au promis casa și că dv-stră ați achitat ratele sunt avantaje de care vă puteți folosi, deasemenea dacă v-ați ocupat după moartea părinților de cheltuielile acelei case, dacă ați făcut îmbunătățiri.
da am locuit in casa cu ei si da am facut imbunatatiri ,explicatimi va rog ce inseamna prescriptia dreptului de oprtiune succesorala ,eu nu vreau sa vand casa cu toate ca ele recunosc ca am achitat tot dar ele tot nu vor sa nu vand
cerere de succesiune tot eu am facut dar nu am mers sa dezbatem la notar ,tocmai ca nu neam inteles ,ele tot vin si imi propun diverse sa vindem cu atat sa iau eu suma de..... dar eu nu vreau sa vind si leam spus ca daca vor sa ma dea in judecata
Prescriptia supune ce ei au renuntat la mostenire pentru ce nu au facut niciun act -implicit si tacit sau explicit si expres- pentru a acepta mostenirea. Este de sase luni ce se poate prelungi in anumite cazuri. Ei oricum trebuie dovedi ce au aceptat mostenirea si avand in vedere ce dv. ai platit intretinere si imbunatatire se intelege si sunt acte clare de aceptarea mostenire din partea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu copropietar al apartamentului meruta florentina meruta florentina IN 1993 am platit in rate apartamentul parintilor mei ratele sau oprit din salariul meu timp de 2 ani eu fiind angajata la vremea aceea la intrprinderea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare act de mostenire damini damini sintem 4 frati dupa moartea parintilor am facut actul de succesione si am dat casa pe numele surori noastre INTREBARE se poate darama certificatul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mgb mgb Ce sanse am daca incep procesul de iesire din indiviziune in casa in care locuiesc deja cu parintii mei de 10 ani, timp in care am adus imbunatatiri la casa si ... (vezi toată discuția)