avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfiintare act de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfiintare act de mostenire

sintem 4 frati dupa moartea parintilor am facut actul de succesione si am dat casa pe numele surori noastre INTREBARE se poate darama certificatul de mostenitor pentru am lua patrea care este a mea?sau sora mea poate sa vanda casa fara iscalitura noastra?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:29, 30 Septembrie 2010
daca ati cedat partea dvs in favoarea surorii, iar cedarea a fost facuta la notar, nu mai puteti face nimic.
va rog frumo sa imi spunti daca sora mea poate vinde casa chiar daca are certificatul de mostenitor si o pote vinde fara iscalitura noastra
Spuneti ca ati dat casa pe numele surorii dvs.Ce ati facut mai exact?
Dezbaterea succesiunii presupune stabilirea masei succesorale , calitatea mostenitorilor si intinderea drepturilor succesorale-mai exact stabilirea cotelor ce revin mostenitorilor-toate acestea sunt stabilite in certificatul de mostenitor.
Dupa dezbaterea succesiuni ati cedat cotele in favoarea surorii sau ati renuntat la mostenire si doar sora a accceptat mostenirea?
Reveniti cu detalii!
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii dacon dacon Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre ... (vezi toată discuția)