avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum IMI pot tutela dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum IMI pot tutela dreptul la mostenire?

Buna ziua,suntem 3 surori si un apartament in comun.Ambiti parinti au decedat m'ama acum 17 ani IAR tata anul trecut 2016.Nu reusim sa gasim un acord si inca nu am facut dezbaterea mostenirii. Una din surori nu vrea sa contribuisca la plata taxelor pt apartament pot face ceva so oblig? E adevarat ca daca nu plateste ISI Pierde dreptul la apartament ? Pot face dezbaterea mostenirii si vanzarea apartamentului si fara EA?? Pot so chem prin tribunal sa facem dezbaterea si vanzarea apartamentului? Ma pot tutela in vreun fel? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Deea 25 , utilizator 15:21, 21 Martie 2017
OK, sa o luam in ordine. Despre ce taxe e vorba? Cine foloseste apartamentul? Cine a acceptat mostenirea dupa tata si eventual dupa mama?
Parerea mea este sa o notificati sa vina intr-o data anume la notar, in caz contrar ii faceti calculul cat ar costa in instanta acelasi lucru. Vedeti ca poate vine.
Taxele la stato plus taxele la notar.Acum nu foloseste nimeni apartamentul IAR dezbaterea mostenirii nu a fost facuta nici dupa mama nici dupa tata.Cu vorba buna nu reusesc sa rezolv nimic.am incercat sa-i sun ca platesc eu si dupa vanzarea ap IMI da ce am cheltuit dar nu vrea sa vanda casa nici nu vrea sa plateasca nimic.Cum pot proceda? Multumesc
Atunci contactati un avocat si mergeti in instanta, alta cale nu e daca spuneti ca amiabil nu merge.
Oricum, tineti seama ca amiabil nu inseamna doar discutii intre voi, ci discutii oficiale, cu termene de negociere, cu persoane de ajutor... asta sau instanta.
OK va multumesc pentru timpul acordat
OK va multumesc pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cumparare cu girant florentina meruta florentina meruta buna ziua ,sunt girant platitor in contractul de cumparare al apartamentului parintilor in 1993 cand sau dat spre vanzare ,pe contract apar parintii mei eu ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd In situatia in care unul din parinti este decedat de 4luni si nu doresc sa fac succesiune (nu ma simt inca in stare)exista probleme legate de acest aspect,la ... (vezi toată discuția)
Succesiune credit ipotecar RazvanStanica RazvanStanica O zi buna tuturor celor ce citesc acest mesaj. Sora mea a decedat acum 10 zile si am impresia ca ne gasim intr-o situatie destul de complicata, asa ca as ... (vezi toată discuția)