avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere

Se poate sa inchiriez un apartament in conditiile in care sunt divortat si sotia are parte la acest apartament respectiv parintii mei au clauza de uzufruct?Daca acest apartament se vinde dupa decesul parintilor si se imparte jumate/jumate iar eu am 25% din venit pe care trebuie il dau copilului inseamna ca mama va primi 75% din vanzare iar eu doar 25%?
Cel mai recent răspuns: catalinmariusmarin , utilizator 12:43, 25 Februarie 2018
La acest moment inchirierea pot sa o faca uzufructuarii.
Ati spus ca sotia are parte la acest apartament, din ce punct de vedere si cat.? De ce trebuie sa dati 25% din venit, va referiti ca platiti pensie alimentara ?
Daca parintii au uzufruct, presupun ca acel apartament a fost al lor si vi l-au transmis dvs.
Trebuie sa stim daca l-au transmis prin donatie sau vz-cumoarare, numai dvs sau si sotiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
AvTudor_com, utilizator
puteti inchiria numai cu acordul parintilor dvs, nu aveti nevoie de acordul sotiei.
Nu platiti pensie din vanzarea acestui ap.
Buna ziua,
Am discutat cu un avocat si mi s-a spus ca daca inchiriaza uzufructuarii fosta mea sotie care are drept 50% poate cere anularea clauzei de uzufruct.
Apartamentul a fost cu act de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager de la parintii mei catre mine si fosta sotie. Eu platesc pensie alimentara 25% din venitul net realizat si daca vom pica sa il vindem vreau sa stiu daca din partea ce imi revine ii plates cei 25%.

Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

La acest moment inchirierea pot sa o faca uzufructuarii.
Ati spus ca sotia are parte la acest apartament, din ce punct de vedere si cat.? De ce trebuie sa dati 25% din venit, va referiti ca platiti pensie alimentara ?
Daca parintii au uzufruct, presupun ca acel apartament a fost al lor si vi l-au transmis dvs.
Trebuie sa stim daca l-au transmis prin donatie sau vz-cumoarare, numai dvs sau si sotiei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzufructuarii pot sa inchirieze, ei au folosinta exclusiva, ei culeg fructele civile (chiria in acest caz). Asa cu vi s-a raspuns mai sus, pensia alimentara nu o sa se calculeze din aceasta mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
AvTudor_com, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager anulat Cristian Baciu Cristian Baciu acum 7 ani am cumparat un apartament cu ajutorul parintilor si a socrilor, mi-au dat o parte din bani.ei mi-au pus conditia cu uzufruct viager.acum eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)