avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere

Se poate sa inchiriez un apartament in conditiile in care sunt divortat si sotia are parte la acest apartament respectiv parintii mei au clauza de uzufruct?Daca acest apartament se vinde dupa decesul parintilor si se imparte jumate/jumate iar eu am 25% din venit pe care trebuie il dau copilului inseamna ca mama va primi 75% din vanzare iar eu doar 25%?
Cel mai recent răspuns: catalinmariusmarin , utilizator 12:43, 25 Februarie 2018
Uzufructuarii sau unul din ei pot ceda catre alta persoana fara a cere acordul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dvs nu puteti inchiria ceva ce nu aveti. Folosinta bunului apartine parintilor dvs (si-au rezervat dreptul de uzufruct la incheierea actului). Deci numai parintii pot transmite folosinta.
2. Pensia alimentara nu are absolut nici o legatura cu apartamentul.
Apartamentul e dobandit ca bun comun in timpul casatoriei, Momentan nici macar nu sunteti proprietari. Veti fi abia la decesul parintilor, in cote egale de 1/2. Asadar, la vanzare va fi necesara si prezenta sotiei.
Pensia alimentara este stabilita in functie de venitul dvs. O platiti din salariul dvs, nu din vanzarea apartamentului. Poate parintii mai traiesc inca 20 de ani. Pana atunci copilul nu va mai fi minor si in toti anii veti plati oricum pensie alimentara. Faptul ca minorul primeste niste bani, ca urmare a obligatiei dvs de intretinere, nu presupune marirea cotei sotiei din acel apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
catalinmariusmarin a scris:

Uzufructuarii sau unul din ei pot ceda catre alta persoana fara a cere acordul?

Acordul cui? Al dvs si al sotiei?
Da, pot sa faca ce doresc cu dreptul de folosinta, fara acordul nimanui.
Am primit de la executor o instiintare de plata a diferentei de pensie alimentara insa nu are calculatia efectuata. Tot insist sa fac aceasta plata insa imi spune ca nu e gata. Ce se poate intampla ma pot trezii pur si simplu cu oprire? Nu doresc sa ajung in aceasta situatie si doresc sa achit suma.
Sotia a depus cerere de partaj si imi solicita jumatate din apartament insa in acest moment nu suntem proprietari decat de drept nu si de fapt. Cu cat trebuie sa o desbagubesc din valoare? Daca nu am aceasta suma si imprumuturi din venit de 50% ce se poate intampla in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager anulat Cristian Baciu Cristian Baciu acum 7 ani am cumparat un apartament cu ajutorul parintilor si a socrilor, mi-au dat o parte din bani.ei mi-au pus conditia cu uzufruct viager.acum eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Tiberiu12 Tiberiu12 Am cumparat impreuna cu sotia de la soacra mea si de la concubinul acesteia un apartament in 1995. Vanzatorilor li s-a stabilit drept de uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)