Ce se intampla daca nu am facut aceasta cerere la data expirarii certificatului de handicap si am facut-o acum, pe data de 03.07.2013, mi-a fost acceptata de catre firma mea, urmand sa aduc CM pana voi intra in concediul prenatal si postnatal (de 126 zile). Daca firma nu stie despre greseala mea si accepta aceste documente si le inregistreza, din acel moment eu sunt in legalitate sau se pot autosesiza retroactiv si pot pierde valabilitatea acestui CM si implicit a veniturilor realizate odata cu el?
Va multumesc din suflet pentru tot suportul oferit. Imi sunteti de un real folos.
Astazi am fost la Agentia pentru prestatii sociale pentru adeverinta de venit, iar o doamna de acolo mi-a mentionat faptul ca din momentul in care certificatul de handicap a expirat (adica 24 aprilie), s-a incetat automat si suspendarea contractului de munca.
O alta doamna de un am cerut adeverinta de venit, mi-a cerut sa fac o cerere cu data in care imi reiau activitatea, adica 03.07.2013, cerere prin care sa se inceteze suspendarea ca la ei in sistem apar cu CIM suspendat (asa cum, cred eu, era normal sa apar).
Am plecat de acolo intr-o confuzie totala, este adevarat ca odata cu expirarea certificatului de handicap s-a incetat automat si suspendarea CIM? (chiar daca la ei in sistem inca apaream cu CIM suspendat si la data prezenta si mi-au cerut a face o cerere pentru a inceta suspendarea)
Am inteles. Deci, se face media veniturilor pe ultimele 6 luni (inclusiv cele 2 luni cu venit zero) si se aplica procentul corespunzator tipului de CM, cele 2 luni cu venit zero ducand la scaderea valorii CM. Multumesc frumos.
In primul rand, multumesc pentru raspunsul promt.
Am decis sa urmez sfatul d-voastra si sa incetez suspendarea ctr de munca incepand cu 03.07.2013 si sa depun la munca concediu medical, evidenta , existand ceva probeme legate de aceasta decizie din partea angajatorului. Acum urmeaza sa aduc de la Agentia pentru prestatii sociale o adeverinta de venit pe ultimile 6 luni pentru calculul concediului medical. Intrebarea mea este urmatoarea: faptul ca ln luna mai, iunie venitul este zero, imi poate crea probleme la concediul medical?
Ma aflu intr-o situatie dificila si nu cunosc legislatia, prin urmare, solicit ajutorul celor care cunosc si doresc a ma ajuta cu informatiile necesare.
Baietelul meu este nascut in data de 27.10.2010, am intrat in CCC incepand cu data de 27.12.2010 pe o perioada de 2 ani. Din nefericire, am avut probleme cu el, iar in data de 27.04.1012 i-am obtinut un certificat de handicap grav, depunand un nou dosar de indemnizatie pentru copil cu handicap pentru a mai putea sta acasa si a primi indemnizatie. El a facut 2 ani in 27.10.2012, iar eu pana a expirat certificatul de handicap (26.04.2013) am luat indemnizatie. Dupa aceasta data contractul meu de munca poate ramane suspendat pana ce copilul va implini varsta de 3 ani ( 27.10.2013), dar indemnizatie nu mai primesc. Mentionez ca nu s-a mai putut reinnoi certificatul de handicap. Ma voi reangaja incepand cu iulie 2013, dar luna mai si iunie 2013 nu am niciun venit, doar contract suspendat. Eu sunt din nou gravida, urmand a naste in octombrie 2013. Intrebarea mea este urmatoarea: oare voi mai putea primi o noua indemnizatie pt cresterea celui de-al doilea copil daca am doua luni contractul suspendat fara niciun venit (mai, iunie 2013) ??? Adica lunile mai si iunie vor fi considerate ca si cum nu am avut continuitate, desi aveam contractul suspendat fara a primi indemnizatie?