avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate dana_danutza11

Activitate dana_danutza11

Am vorbit cu politistul,ca este in stadiul de plangere momentan.Se pare ca fostul sot a declarat ca nu a mai putut lua legatura cu noi si nu mai stie nimic de copil de 1 an de zile!I-am trimis pe fax politistului urmatoarele documente:permisele noastre de rezidenta,contractul meu de munca,contract inchiriere locuinta,recomandare de la scoala de la copil, copie dupa scrisoarea trimisa fostului sot (plus copie dupa chitanta ),cu toate datele noastre de contact.In plus,o declaratie data de mine,dar care nu stiu cata valoare are,fiind transmisa prin fax.Am primit citatie la domiciliul din Romania,sa ma prezint sa dau declaratie,poate asa este procedura,caci domnul politist stia ca nu pot veni sub nicio forma acum..In primul rand,inca alaptez bebelusul de 10 luni(caruia asteptam sa ii soseasca pasaportul),iar in al doilea rand,fiul meu cel mare este inca l scoala,ei luand vacanta la sfarsitul lunii iulie.
Pe perioada cat am locuit in Romania s-a respectat programul in functie de cum a avut tatal timp sa-l ia,el locuind in alt oras.Timp imreuna nu prea petreceau,deoarece tatal il ducea la parintii sai si el mergea la servici.De cand am venit aici au comunicat doar telephonic,lunar,sa zicem.Oricum pe perioada vacantei de vara copilul va merge in Romania,tatal va avea posibilitatea sa petreaca timp cu el,nu este nimeni de rea vointa.Problema tatalui a inceput cand a sesizat ca fiul lui ii zice "tata" sotului meu si este f atasat de acesta.De atunci il tot streseaza la telefon pe copil ca el e tatal lui,nu altul,ca tata e doar unul.....etc.Copilul se teme f mult sa nu il ia acolo si nu mai doreste deloc sa comunice cu el.
Psihologul de la scoala l-a intrebat despre asta si micutul a raspuns ca tatal lui il face sa se simta trist cand il suna,de aceea nu vrea sa mai vorbeasca cu el.Am incercat sa iau legatura cu fostul sot si sa ii explic situatia,a zis ca stie ca e f bine copilul,dar ca nu o sa se lase pana nu ma vede inchisa.Clar,este o razbunare.
Este destul de neplacut,pentru ambele parti.Nu este usor pentru tata sa-si vada copilul o data pe an,dar nici eu nu pot fi obligata sa raman in Romania.Legea da dreptate fiecaruia dintre noi,in felul sau,de aceea sunt si confuza.Pot fi acuzata ca nu respect hotararea sau nu?Ca din punctual meu de vedere,nu ii ingradesc cu nimic libertatea de a-si vedea copilul.Dar pe de alta parte,totusi,nu este posibil acest lucru,datorita distantei.Deci......
ralu_k79 ,

Multumesc frumos.

bpcs

Multumesc de raspuns,o sa citesc cu f mare atentie legea si stati linistit,nu consider ca incercati sa luati cuiva partea.E un forum public,unde eu am cerut ajutor,deci nu se pune problema de vreo suparare.

[editat- nu mai citati mesajele carora le raspundeti si nu mai editati mesaje consecutive, folositi functia "editeaza" pt a completa un mesaj, multumesc]
Incepand cu ce varsta pot fi audiati minorii in instanta?

Art.7 alin.2 din ce lege?
bpcs

Am precizat ca hotararea a fost definitiva si irevocabila deoarece altfel nu aveam cum sa-i fac pasaport copilului si nici cum iesi din tara.Conteaza enorm acest aspect.
Masurile cu privire la minor se pot schimba si el poate cere revizuirea lor.nu contest.
Am considerat f normal sa anunt tatal,dar cred ca dvs confundati cu a-I cere parerea.Atata timp cat eu ma ocup de cresterea si educarea lui,si am considerat ca e spre binele lui sa il aduc aici,din f multe puncte de vedere,mai ales scolar,nu vad de ce i-as cere tatalui permisiunea.Intrebarea mea era daca ma fac vinovata sau nu de nerespectarea hotararii judecatoresti,atata tot.

Momentan a facut doar o plangere penala,urmand ca procurorul sa decida daca se va merge mai departe sau nu.
Stiu ca acum este imposibil sa respectam programul din hotarare,dar eu nu il ingradesc cu nimic,si nici legea nu ma poat obliga sa-mi stabilesc domiciliul in Romania.Dar daca ma mutam in tara intr-un oras indepartat si nu putea veni?Nu era acelasi lucru?

Pana sa ne mutam se respecta cat de cat programul,cu mici exceptii.

Tot conform drepturilor omului nimeni nu poate fi obligat sa nu aiba libertatea de alegere a tarii in care doreste sa locuiasca,atat timp cat o face legal.

Suntem rezidenti,avem contracte de munca ,copilul merge la scoala + diverse activitati extrascolare,totul este legal.

Din lege,asa inteleg si eu,ca se considera ca nu am respectat hotararea in momentul in care el vine la domiciliul meu sa-l ia,iar eu refuz.In cazul nostru,cum se face dovada ca eu nu respect hotararea?Prin simplul fapt ca ne-am mutat?Sa fim seriosi!Sunt silita sa stau intr-un loc o viata doar pentru faptul ca mi s-a dat copilul in ingrijire?Refuz sa cred asa ceva!

Multumesc pentru raspunsuri.O sa vedem ce se va intampla.Totul este doar o razbunare a tatalui,din prea multe frustrari adunate.
simonaoprica a scris:

In hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit programul de vizitare cum s-a stabilit,cu luare din domiciliul mamei?

Cu luare de la domiciliul meu,dar nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa locuiesc in Romania.
Domnule Manole,nu am facut niciun aranjament in legatura cu pasaportul copilului.Imi este incredintat spre crestere si ingrijire,hotararea este definitiva si irevocabila,nimeni nu mi-a cerut mai mult decat acest document.Nu consider ca ii incalc niciun drept tatalui,atata vreme cat l-am instiintat (printr-o scrisoare recomandata,cu confirmare de primire) de noua adresa,mail,telefon si am precizat ca poate lua legatura cu copilul cand doreste,fara vreo restrictie din partea noastra,Ca el nu-si permite,nu este treaba mea.
Buna ziua.Situatia sta in felul urmator:in urma divortului de sot,acum,7 ani,mi s-a incredintat definitiv si irevocabil minorul,sotul avand drept sa-l ia la domiciliul lui bilunar + in vacante.Acum 4 ani m-am recasatorit,iar de 1 an ne-am mutat domiciliul in Uk.Aici suntem rezidenti,avem contracte de munca,locuinta inchiriata,copilul merge la scoala (are 8 ani acum),are rezultate scolare deosebite,s-a acomodat f bine,cu atat mai mult cu cat are si un fratior acum,in varsta de 10 luni,de care este f atasat.
Acum,fostul,sot,desi l-am instiintat legal in legatura cu noul domiciliu si numere de email,telefon etc,ma da in judecata pt nerespectarea programului de vizitare. Eu nu ii ingradesc cu nimic dreptul de a lua legatura cu copilul sau de a-l vizita,in masura in care el doreste.
Ce se poate intampla in aceasta situatie?Copilul este f.stresat din acest motiv si tensionat, deoarece ii este frica ca il poate lua de langa mine si fratele sau.Consider ca nu ma poate obliga nimeni sa-mi stabilesc domiciliu in Romania,pt a fi posibil ca tatal sa-si vada fiul,dar in acelasi timp nici el nu se poate deplasa aici bilunar.Mentionez ca pe cale amiabila nu se poate discuta cu el.Sunt eu in situatia de a nu respecta dreptul de vizita al tatalui!Mai stiti cazuri asemanatoare!Cum s-au solutionat?
Multumesc.