avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate DJ_Andrew

Activitate DJ_Andrew

Buna ziua,
Ce masuri as putea lua impotriva unei companii din SUA (care este un intermediar intre mine si alti clienti din intreaga lume pentru prestare servicii de design), care nu si-a indeplinit anumite indatoriri banesti fata de mine? Mai exact, trebuiau sa imi achite niste bani pentru prestarea unor servicii de design, insa nu au facut-o invocand niste motive gen "trebuie sa verificam identitatea clientului". Mentionez ca nu e prima data cand lucrez cu ei (dar e prima data cand nu ma platesc), si nu am un contract scris cu ei, fiind doar un "online agreement".
Multumesc!
Buna ziua ! Acum 2 ani, student fiind, am lucrat part-time la un call-center(contract de colaborare).Firma la care am lucrat stiu ca a platit anumite impozite pentru ca mi-a trimis acasa un act doveditor in sensul asta.Totusi, cei de la Administratia financiara spun ca si eu sunt dator cu suma de 152 lei si ca au inceput executarea silita. Mentionez ca sunt inca student si nu am niciun fel de venit si nici bunuri pe care sa mi le poata confisca, poate doar telefonul.Din cate am citit eu o.g. nr.92/2003 (2) Procedura de insolvabilitate este aplicabilă în următoarele situaţii:
a) când debitorul nu are venituri sau bunuri urmăribile;
Ce ar trebui sa fac pentru a nu mai plati aceasta suma? Mi se pare ca o platesc pur si simplu degeaba.Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția comert electronic
Iata ce prevede legislatia:
Dreptul de denuntare unilaterala a contractului. Legea prevede in articolul 7 alineatul 1: "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor".
Dar, in acelasi timp, tot legea zice ca (art 7 alin2): "in cazul in care comerciantul a omis sa transmita consumatorului informatiile prevazute la art. 4, termenul pentru denuntarea unilaterala a contractului este de 90 de zile".
Practic in 10 zile poti returna produsul inapoi,fara nici un fel de motiv anume,primindu-ti in acelasi timp banii inapoi.