avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate iulianip2000

Activitate iulianip2000

Raspund la acest aspect: CIM specifica 15 zile calendaristice, CCM 30 zile calendaristice, Care primeaza in cazul meu?:

"rin urmare, durata preavizului in cazul dv este cel prevazut de parti in cim, cu specificatia ca orice durata este admisibila si legala daca nu depaseste 45 de zile. lucratoare si daca aceasta durata este cea prevazuta in cim sau ccm."

Multumesc
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea speta:
M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu perioada de preaviz in ca de executie de 15 zile calendaristice. Am fost promovat pe o functie de conducere, mi-a fost intocmit act aditional de schimbare functie, dar cu mentiunea ca "restul clauzelor contractuale raman neschimbate".
Ulterior in cadrul aceleiasi companii am primit o oferta tot pe functie de conducere am acceptat-o si semnat-o (care preciza ca trebuie sa o accept in termen de 3 zile sau daca nu inceteaza CIM cu un preaviz de 20 zile lucratoare). Am acceptat aceasta oferta si din nou mi s-a intocmit act aditional de modificare functie la CIM initial cu modificare functie si din nou cu clauza "restul clauzelor contractuale raman neschimbate".
Mi-am depus demisia si angajatorul imi spune ca potrivit functiei trebuie sa stau in preaviz 20 zile lucratoare (30 zile calendaristice) conform specificatilor functiei de conducere.

Este corect? adica actele aditionale la CIM care stipuleaza ca "restul clauzelor raman neschimbate" si aici si zilele de preaviz care in CIM initial erau 15 zile calendaristice nu conteaza?

Multumesc
Răspuns la discuția Concediu odihna in preaviz

Asa spun si ei, dar eu am programare am aceleasi drepturi si in preaviz. Acesta prevedere nu se aplica in cazul demisiei la zi adica cand nu mai este fizic timp pt efectuarea concediului?

(4) Compensarea în bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai în cazul încetarii contractului individual de munca.

Multumesc
Buna ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta:
Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si interne. Intre timp mi-am depus demisia, iar perioada de preaviz se suprapune cu perioada de concediu programat. Doresc sa beneficiez de zilele de concediu, imi voi depune si cererea efectiva pt concediu pt perioada programata.
Angajatorul mi-a dat de intels ca nu-mi va aproba cererea de concediu si ca imi va plati zilele neefectuale, dar eu dorec zilele de concediu.
Este legal? cum pot face sa beneficiez de zileel de concediu de odihna? avand in vedere si prevederea din codul muncii: ART. 149
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Multumesc