avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate apfel

Activitate apfel

Răspuns la discuția Fond reparatii bloc
Suma s-a strans in 2009 pentru reparatia terasei scarii pe care este apartamentul pe care l-am cumparat. Suma a fost mai mare decat a costat reparatia si anul acesta, pe factura pentru plata intretinerii pe luna ianuarie s-a scazut apartamentelor care au acelasi proprietar ca si in 2009 suma ramasa de atunci impartita la numarul apartamentelor cu acelasi proprietar ca in 2009.
Iar acum se doreste repararea terasei la celelalte 3 scari si se vor strange iar bani. Practic ceilalati vor da suma pe care au primit-o inapoi pe factura de intretinere de pe luna ianuarie 2013.
Buna seara! As dori sa stiu si eu daca este legal ca asociatia de proprietari sa nu-mi scada din factura la intretinere excesul de fond de reparatii constituit pentru reparatia terasei blocului, exces care a fost returnat celorlalti proprietari (prin scaderea de pe factura la intretinere). Mi s-a spus ca, comitetul a hotarat ca acelora care au cumparat apartamentele dupa ce banii au fost dati sa nu li se returneze acel exces de fond de reparatii. Ca nu eu eram proprietar cand s-au dat banii. Dar eu stiu ca fondul de reparatii se plateste pe apartament si nu pe persoana.
Este legal asa ceva? Care este baza legala?