apfel a scris:
As dori sa stiu si eu daca este legal ca asociatia de proprietari sa nu-mi scada din factura la intretinere excesul de fond de reparatii constituit pentru reparatia terasei blocului, exces care a fost returnat celorlalti proprietari (prin scaderea de pe factura la intretinere).
Da, este legal sa nu vi se compenseze sumele repartizate la intretinere cu sumele din fondul de reparatii constituit. Sau altfel spus, este ilegala o asemenea compensare.
Dar acest lucru este valabil pentru toata lumea, pentru toti membrii asociatiei si nu numai pentru unii.
Totusi, avand in vedere ca nu dumneavoastra ati platit acest fond, ca nu detineti o chitanta pe numele dumneavoastra ca ati platit..., ar trebui ca fostul proprietar sa aiba pretentii asupra acestui fond, la fel ca ceilalti proprietari vechi.
Asociatia, comitetul, poate adunarea generala... au facut o greseala prin returnarea banilor din fond chiar si sub forma compensarii cu alte cheltuieli. Nu trebuia sa compenseze nimanui si acum nu aveati aceasta situatie.
Acum e greu sa se revina, sa se ceara banii inapoi celor carora li s-a compensat si mai usor ar fi ca sa vi se compenseze si dumneavoastra. Dar cred ca-i puteti convinge daca prezentati un document, un inscris facut intre dumneavoastra si fostul proprietar, la momentul intocmirii actului de vanzare-cumparare, prin care acest fond de reparatii vi-l transmite dumneavoastra.
Poate va lamuriti intrebandu-l pe presedinte sau administrator ce s-ar fi intamplat daca pentru acea reparatie in vederea careia s-a constituit fondul de reparatii, ar mai fi fost nevoie de bani. Uneori in timpul executarii lucrarilor pot apare cheltuieli suplimentare. In aceasta situatie v-ar fi cerut si dumneavoastra diferenta la fel ca tuturor celorlalti proprietari ori nu v-ar mai fi cerut bani pentru ca sunteti proaspat proprietar? Ar fi cerut banii de la fostul proprietar? Sa-i restituie acum banii fostului proprietar!
Dar, repet, s-a gresit. Nu trebuia nimic returnat sau compensat.