Am primit instiintare acasa cum ca a fost incetata urmarirea penala pe numele meu si ca trebuie sa platesc o amenda administrativa de 800 de lei , plus cheltuieli de judecata. In momentul de fata nu dispun de aceasta suma , insa voi dorii sa o platesc. Intrebarea mea se refera la aceasta suma. Se pun majorari/penalizari , si daca da , in cat timp de la primirea acestei instiintari? In ea scrie ca trebuie platita in 15 zile de la data primirii. Daca nu o pot platii in acest interval , ce sa va intampla?
Poi depun plangere insa asta cu ce ma ajuta? Cum isi poate dovedii cealalta persoana onestitatea si faptul ca el are dreptate? O sa depun in acest caz o sesizare pentru posta Romana. Poate aflu cateva detalii importante legate de parcursul coletului.
Coletul a avut in jur de 400 de grame ( telefonul + accesoriile + gramajul ambalajului). Intrebarea mea este ce pot face in acest sens. Plangere impotriva Postei Romane nu o vad ca o solutie in momentul de fata. Cum pot dovedii ca destinatarul minte. Asta este problema mea in momentul de fata.
Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta a primit coletul , a reclamat ca in loc de telefon i-am trimis ceapa si ca daca nu ii trimit banii depunde plagere la politie. Evident nu am fost sa ii trimit banii atata timp cat eu i-am trimis telefonul respectiv si nu a fost vorba de nici o inselaciune din partea mea. Ulterior respectivul a depus plangere impotriva mea , am fost chemat sa dau declaratii , ulterior sa aflu ca sa inceput urmarirea penala pentru infractiunea de inselaciune. Ce pot face in acest caz? cum pot dovedii ca nu sun vinovat? Mentionez ca respectivul nu a desfacut coletul in fata reprezentantilor postali ci acasa , in prezenta prietenei acestaia , care este si martora.