avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda administrativa + cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda administrativa + cheltuieli de judecata

Am primit instiintare acasa cum ca a fost incetata urmarirea penala pe numele meu si ca trebuie sa platesc o amenda administrativa de 800 de lei , plus cheltuieli de judecata. In momentul de fata nu dispun de aceasta suma , insa voi dorii sa o platesc. Intrebarea mea se refera la aceasta suma. Se pun majorari/penalizari , si daca da , in cat timp de la primirea acestei instiintari? In ea scrie ca trebuie platita in 15 zile de la data primirii. Daca nu o pot platii in acest interval , ce sa va intampla?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Casa de Avocatura Dobrescu , Avocat 16:19, 14 August 2013
Nu se pun majorari.
Daca nu o platiti va incepe executarea silita.
Da, nu se aplica penalitati de intarziere.
Sa anuntati in scris si parchetul dupa ce achitati amenda.
Se trimite la fisc daca nu o achitati.
Puteti sa le achitati de buna voie sau sa asteptati sa fiti executat silit.. Pentru neplata unei amenzi, se începe procedura de executare silită.
Declansarea executarii silite presupune faptul ca, daca nu ati achitat de buna voie amenda, va vor putea fi executate bunurile sau veniturile, in vederea recuperarii creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la fisc TZEPU TZEPU va salut! am primit o instiintare de plata de la fisc in urma unui proces ce a durat doi ani. amenda are suma de 1900 lei. in urma procesului am primit ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)
Amenda neachitata loredana1973 loredana1973 Am preluat o societate,care are o amenda de 500 ron,data de GARDA FINANCIARA,in 2004.Societatea a avut activitatea intrerupta din 2005 pana acum.Ce se intampla ... (vezi toată discuția)