avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda neachitata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda neachitata

Am preluat o societate,care are o amenda de 500 ron,data de GARDA FINANCIARA,in 2004.Societatea a avut activitatea intrerupta din 2005 pana acum.Ce se intampla daca am control de la Garda financiara?Daca platesc acum suma de 500 ron,Garda mai are dreptul sa ma amendeze,s-au sa-mi,adauge penalizari,pentru intarziere?Din cate stiu,daca in timp de 3 ani,nu s-a intreprins nici o actiune de revendicare a acestei sume,ar trebui sa se prescrie aceasta datorie a firmei.Dar poate gresesc.Va rog sa m-a safatuiti,ce ar trebui sa fac?
LOREDANA
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:18, 11 Februarie 2009
Conform dispozitiilor Codului fiscal dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.In cazul dumneavoastra aceasta amenda nu este prescrisa.
Multumesc.Atunci ce fac? Cat platesc,cum procedez?
LOREDANA
Trebuie sa primiti o somatie de plata si un titlu executoriu de la cei de la Finante. Daca nu primiti asa ceva, asteptati sa se prescrie fapta.;)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Amenda nu este purtatoare de majorari, ea ramane 500 RON.
Multumesc pentru raspunsuri.Daca primesc somatie,nu o sa fie si cu majorari pentru intarziere si eventual o alta amenda,pentru neplata ei?
Loredana

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Penalizari la ceva ce nu am consumat florina_mauro florina_mauro PROBLEMA E URMATOARE APARTAMENTUL IN CAUZA ARE RESTANTE DIN 4 11 2005 LA CITIREA CONTUARULUI S AU CONSTATAT 269 MC APA IN PLUS FATA DE CE E CONSUMAT ... (vezi toată discuția)
Creante impozit regularizat dara22 dara22 tatal meu s-a interesat la finante si are de plata in jur de 500 roni cheltuieli de judecata de la un proces incheiat si problema a aflat ca are de achitat si ... (vezi toată discuția)