avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... creante impozit regularizat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

creante impozit regularizat

tatal meu s-a interesat la finante si are de plata in jur de 500 roni cheltuieli de judecata de la un proces incheiat si problema a aflat ca are de achitat si in jur de 900 roni (incluse si penalizarile aici) impozit regularizat pe veniturile din 2005 (ca persoana fizica). sa ne asteptam cu executorul la usa? femeia de la ghiseu i-a spus sa lase macar 2 mil. ce sa inteleg? ca daca dam cate putin si la intervale constante de timp, nu se mai initiaza nicio procedura? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 11:17, 17 Ianuarie 2010
daca incepeti plati esalonate din proprie initiativa se poate stopa procedura de executare silita , dar majorarile de intarziere curg in continuare pana singeti debitul, daca nu platiti veti suporta si cheltuieli de executare care cresc intre timp
si cum pot afla daca a inceput procedura de executare silita? imi spunea de la finante daca era inceputa? tatal meu are buletinul pe o fosta proprietate de-a noastra ce a fost vanduta intre timp, deci practic nu putem afla daca a fost trimisa vreo notificare in scris.
cel mai probabil notificarea a fost trimisa pe ultima adresa care era cunoscuta cea din buletin , incercati sa aflati de la noul proprietar daca a fost trimisa notificarea de plata fiindca acolo e specificat si cine se ocupa de executare
executarea silita incepe prin comunicarea somatiei insotita de titlu executoriu.

aceasta somatie se comunica prin una din modalitatile prevazute de art. 44 din OG nr. 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

daca actele de executare au fost trimise la adresa proprietatii vandute, plicurile au fost returnate si astfel actele au fost comunicate prin publicitate, pe site-ul MFP si afisare la sediul organului fiscal, cf legii.

dupa somatie, executarea silita poate continua prin instituirea de poprire pe venituri (chiar si cele din pensii) si instituirea de sechestru pe bunurile mobile si/sau imobile ale debitorului urmarit.

cheltuielie efectuate cu ocazia comunicarii somatiei prin posta sunt suportate de catre organul fiscal.

debitorul suporta cheltuielile de executare silita efectuate cu evaluarea bunurilor sechestrate sau cu publicarea in ziar a anunturilor de vanzare la licitatie a bunurilor sechestrate.

cheltuielile de executare silita nu sunt purtatoare de majorari de intarziere.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
danike, utilizator
intrebarea mea este cum as putea afla daca executarea silita a fost demarata. unde ar trebui sa merg? i s-ar fi precizat asta tatalui meu la finante daca ar fi fost inceputa procedura? mentionez ca a fost la finante si i s-a spus suma pe care o are de plata si daca are bani sa achite macar o parte din ea. doar atat. unde pot verifica daca a fost sau nu demarata actiunea de executare silita? pot gasi ceva pe siteul de la minister?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
dara22, utilizator

Alte discuții în legătură

Sechestru pentru amenzi neplatite a-elena2013 a-elena2013 buna ziua! tatal meu are amenzi neplatite in jur de 9000 lei, iar cand am fost sa platesc impozitul pe apartament mi sa spus ca sa pus sechestru pe apartament. ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hot judecatoreasca ContSters22096 ContSters22096 dupa un litigiu cu o banca X obtine o hotarare favorabila. aceasta este executorie (nu este irevocabila inca), insa banca nu o pune in executare; x initiaza ... (vezi toată discuția)