avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pentru amenzi neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pentru amenzi neplatite

buna ziua! tatal meu are amenzi neplatite in jur de 9000 lei, iar cand am fost sa platesc impozitul pe apartament mi sa spus ca sa pus sechestru pe apartament. as vrea sa stiu ce inseamna asta, adica este posibil sa ne ia apartamentul din cauza amenzilor acumulate?multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:39, 18 Septembrie 2013
Ca sa va puna sechestru pe imobil pt neplata datoriilor, trebuia sa va instiinteze, este o intreaga procedura. Primul pas care trebuia facut, era sa va someze pt aceste amenzi, deasemenea trebuie vazut daca somatia respecta termenul de prescriere al datoriilor. Al doilea pas, in caz de existenta unor venituri se pune popriere pe aceste venituri, neexistenta veniturilor duce la declararea contribuabilului ca fiind insolvabil, asta fiind al treilea pas, iar ultimul este sechestru pe imobil. Da, neplata datoriilor duce la executarea silita, a bunurilor existente pt recuperarea datoriilor.

Sfatul meu este sa va prezentati la biroul Urmarire si sechestre, din cadrul seviciului Impozite si taxe, faceti cerere privind esalonarea datoriilor, pt inceput depuneti o suma mare, iar dupa aceia respectati intelegerea de esalonare. Norocul dvs, este ca amenzile nu sunt purtatoare de dobanzi si in acest caz, nu vor creste ca valoare.
cu privire la ce am intrebat, intradevar sa emis o somatie (intr-un dosar de executare alaturi de un titlu executoriu) anul acesta in luna iunie. tata nu are nici un venit, insa la anul va iesi la pensie. ce se mai poate face in acest caz? se mai poate cere o esalonare? (avand in vedere ca a mai fost trimisa o somatie acum aproximativ 3 ani). cu privire la faptul ca amenzile nu sunt purtatoare de dobanzi in somatie specifica faptul ca vor fi majorari de intarziere.
In somatie este specificat ca vor fi majorari de intarziere pt ca este formularul standard, deci amenzile nu sunt purtatoare de dobanzi. Chiar daca ati fost somata in urma cu 3 ani si recent, puteti merge la serviciul urmarire din cadrul Impozitelor si taxe si sa cereti esalonarea debitelor, dar trebuie neaparat sa o respecte, altfel va fi executat silit pe bunurile care le detine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt amenda radar raul_sima raul_sima am primit o amenda pt radar in noiembrie 2011 si acum mi-a venit o hartie de la finante cum ca se va trece la executarea silita in caz ca nu platesc.eu nu am ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari pfa veronica.vasilescu veronica.vasilescu As vrea sa stiu daca, in cazul in care nu am platit doua trimestre consecutive (IV 2009 si I 2010) impozitul anticipat PFA, mi se vor calcula penalizari la ... (vezi toată discuția)
Utilitatea cererii de esalonare la plata a datoriilor catre anaf kostik kostik am o firma care datora la ANAF in luna a XI -a din 2012 suma de 37901 lei din care 23485 lei debite si 14416 dobanzi + penalitati de intarziere. Firma este una ... (vezi toată discuția)