avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pt amenda radar
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pt amenda radar

am primit o amenda pt radar in noiembrie 2011 si acum mi-a venit o hartie de la finante cum ca se va trece la executarea silita in caz ca nu platesc.eu nu am nimic pe numele meu.as dori sa stiu daca nu o platesc in continuare ce repercursiuni poate atrage aceasta decizie a mea de a nu platii amenda si daca se percep dobanzi la suma respectiva in caz de neplata.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:25, 18 Aprilie 2012
Vi se va pune poprire pe venituri, conturi bancare. La cuantumul amenzii se vor adauga penalitati si dobanzi care vor putea depasi cuantumul amenzii.
iar in 5 ani se va prescrie datoria daca pana atunci nu veti avea venituri sa o platiti.
Amenda nu e purtatoare de dobanda si penalitati, insa i se va adauga cheltuiala cu executarea silita, daca va fi cazul.

Art. 119 cod procedura fiscala - Dispozitii generale privind dobanzi si penalitati de intarziere
(2) Nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel...

Nu e indicat sa asteptati sa se ajunga la executare silita daca aveti salariu, va pot pune poprire pe 1/3 din el
gi_jane2 a scris:

Amenda nu e purtatoare de dobanda si penalitati, insa i se va adauga cheltuiala cu executarea silita, daca va fi cazul.

Corect, asa este, amenda nu este o obligatie fiscala de plata care sa genereze penalitati si dobanzi. Multumesc. Fac cinste cu o :coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale marianazarie marianazarie Buna ziua. Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se ... (vezi toată discuția)
Sechestru pentru amenzi neplatite a-elena2013 a-elena2013 buna ziua! tatal meu are amenzi neplatite in jur de 9000 lei, iar cand am fost sa platesc impozitul pe apartament mi sa spus ca sa pus sechestru pe apartament. ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari pfa veronica.vasilescu veronica.vasilescu As vrea sa stiu daca, in cazul in care nu am platit doua trimestre consecutive (IV 2009 si I 2010) impozitul anticipat PFA, mi se vor calcula penalizari la ... (vezi toată discuția)