avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale

Buna ziua.
Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se mai adauga alte penalitati, dobanzi sau majorari daca nu le achit in termen(lunar)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:50, 13 Iunie 2014
Nu se adauga accesorii la accesorii.

Cod proc fiscala:

Art. 119 Dispoziţii generale privind dobânzi şi penalităţi de întârziere

(2) Nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel, obligaţii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, cheltuieli de executare silită, cheltuieli judiciare, sumele confiscate, precum şi sumele reprezentând echivalentul în lei al bunurilor şi sumelor confiscate care nu sunt găsite la locul faptei.

Art. 124^1 Majorări de întârziere în cazul creanţelor datorate bugetelor locale

(3) Prevederile art. 119 —124 sunt aplicabile în mod corespunzător.


Art. 22 Obligaţiile fiscale

d) obligaţia de a plăti dobânzi, penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere, după caz, aferente impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor sume datorate bugetului general consolidat, denumite obligaţii de plată accesorii;
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece LEONTEFLORENTINA LEONTEFLORENTINA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la RECUPERAREA DE CATRE PRIMARII A SUMEI ACORDATA PENTRU ajutor pentru încălzirea locuinţei pe perioada ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa andreia85 andreia85 Am avut control de la fisc si vor sa faca plangere penala pentru neplata stopajului la sursa. As dori sa stiu daca in stopajul la sursa intra si majorarile de ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari pfa veronica.vasilescu veronica.vasilescu As vrea sa stiu daca, in cazul in care nu am platit doua trimestre consecutive (IV 2009 si I 2010) impozitul anticipat PFA, mi se vor calcula penalizari la ... (vezi toată discuția)